Svijet

Tramp objavio: Spremni smo da raketiramo 52 „najvažnija cilja” na teritoriji Irana

OBJAVIO DA NEĆE BITI POŠTEĐENI NI OBJEKTI VAŽNI ZA IRANSKU KULTURU
  • KAKAV «DRŽAVNIK»: Naglasio da su se u Vašingtonu odlučili za 52 cilja zato što je Iran u vrijeme «diplomatske krize» (1979-1981.) držao 52-je diplomata SAD kao taoce
  • Velika Britanija da će u Ormuski moreuz poslati dva ratna broda. Njen ministar odbrane Ben Voles precizirao da će to biti HMS Montrose i HMS Defender

DONALD Tramp je objavio da su SAD spremne – ako Iran igdje atakuje Amerikance – da raketiraju i bombarduju 52 već odabrana najvažnija cilja na njegovoj teritoriji.

Kao pravi Amer, otkrio je da su se u Vašingtonu odlučili upravo za 52 cilja zato što je Iran u vrijeme «diplomatske krize» (1979-1981.) držao 52-je diplomata SAD kao taoce.

Naglasio je da su to sve ciljevi «visokog nivoa i značajni za iransku kulturu». I dodao:

«Neka im ovo posluži kao upozorenje. Sjedinjene Države više ne žele nikakve prijetnje na svoj račun».

Evo i njega u ulozi Džordža Buša Mlađeg i Bila Klintona. Iran je hiljadama kilometara daleko od SAD, nije ni pokušao da likvidira bilo kojeg američkog generala, a on bi da uništava i iransku kulturu!

Kako se i moglo očekivati, na stranu SAD odmah je stala Velika Britanija. Objavila je da će u Ormuski moreuz poslati dva ratna broda.

Njen ministar odbrane Ben Voles precizirao je da će to biti HMS Montrose i HMS Defender.

Navodno će im glavni zadatak biti da od «iranskih napada» štite britanske i američke trgovačke brodove i tankere sa naftom.       

Oko 400 iranskih studenata je 4. novembra 1979-te upalo u ambasadu SAD u Teheranu (bila je zauzeta za dva sata) i uzelo 90 njenih saradnika za taoce.

Potom je oslobodilo sve žene, crnce i one koji nisu bili državljani SAD. Kao taoci ostalo je 52-je diplomata.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar