Одабрано Свијет

Трамп плаши Американце да ће Кина преузети контролу над САД ако Бајден постане шеф државе

ОТВОРЕНО ИМ ПОРУЧИО: МОРАЋЕТЕ И ДА УЧИТЕ КИНЕСКИ ДА БИСТЕ ЗНАЛИ ШТА СЕ ДОГАЂА
  • Амерички лидер истовремено туче Кину и – Бајдена Кином. То му побољшава изборне шансе. Анкета агенције Hill-HarrisX показала је да Бајден има 43, а Трамп 40 одсто подршке, а то је у оквирима стандардне статистичке грешке за све анкете. Према анкети Rasmussen Reports, разлика је иста само на вишем нивоу: 48 процената за Бајдена, а 45 за Трампа

ДОНАЛД Трамп је изјавио да ће Кина преузети контролу над САД уколико његов ривал из Демократске партије Џо Бајден победи на председничким изборима 3. новембра.

Американцима је дословно поручио:

„Кинези ће постати власници САД ако Бајден победи, а са мном су имали најгору годину за последњих 67 година јер сам им много шта наметнуо. Добили смо десетине милијарди долара из Кине и то имало  огроман негативан утицај на Кину. А са Бајденом – мораћете да учите кинески да бисте схватали шта се догађа“.

У интервјуу америчком новинару Хјугу Хевиту рекао је да су се његови односи са Си Ђинпингом погоршали због пандемије:

„Имао сам врло добар однос са председником Сијем. Чак бих рекао и више него само добар. Рекао бих да смо имали сјајну везу… Али мој однос са њим више није тако добар због овог  кинеског вируса“.

Трамп се у истом интервјуу поново заложио за кажњавање Кине због пандемије коронавируса.

Амерички лидер, као што се види, истовремено игра на две карте: против Бајдена и Кине. И, то му, по свему судећи, доноси политичке поене.

Анкета агенције Hill-HarrisX показала је да Бајден има 43, а Трамп 40 одсто подршке, а то је у оквирима стандардне статистичке грешке за све анкете.

Према анкети Rasmussen Reports, разлика је иста само на вишем нивоу:  48 процената за Бајдена, а 45 за Трампа.

http://fakti.org/alter-america/tramp-plasi-amerikance-da-ce-kina-preuzeti-kontrolu-nad-sad-ako-bajdena-izaberu-za-sefa-drzave

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар