Одабрано Свијет

Трамп поручио демократама да никада неће видети његове пореске декларације

ЧИСТИ ВЛАСТИТЕ РЕДОВЕ – СМЕНИО МИНИСТАРКУ БЕЗБЕДНОСТИ КИРСТЕН НИЛСЕН
  • Демократе из Представничког дома траже пореске податке не само за шефа државе него и за осам компанија које су повезане са његовим бизнисом
  • Специјалног тужиоца Роберта Милера и његових 13 помоћника и иследника назвао „мрзитељима Трампа“ и оптужио их да податке из истраге незаконито откривају медијима

ДОНАЛД Трамп је сменио министарку унутрашње безбедности Кирстен Нилсен.

Ово је објавио сам амерички председник, али није открио разлог.

Информативни портал Axios објавио је да Бела кућа није задовољна односом Нилсен према градњи ограде на граници са Мексиком, нити депортацијом нелегалних миграната.

Пошто је до старта нове председничке кампање остало мање од годину дана, могуће је да је Трамп почео да у свом `тиму` чисти редове.

Трамп жели да тај `тим` буде компактнији и офанзивнији. Зато не изненађује што је Мик Малвени, вд шефа апарата Беле куће, поручио демократама у Конгресу САД да никада неће видети Трампове пореске декларације. Чак им је поручио:

„О председниковим пореским декларацијама се разговарало још у време изборне кампање 2016-те. Бирачи су знали да он није своје декларације учинио јавним и изабврали су га за шефа државе. Упркос томе“.

Шеф комитета Представничког дома за приходе и расходе – демократа Ричард Нил – затражио је од службе која проверава да ли председник САД плаћа порез да комитету достави пореске декларације за период 2013-2018. за Трампа и осам компанија које су са њим повезане.

Неки амерички медији тврде да ће Нилов комитет повести судски спор против Беле куће.

Трамп је на све ово рекао да ће своје пореске декларације можда објавити када више не буде на челу државе.

Независнои од овога, он је оптужио спеццијалног тужиоца Роберта Милера и његових 13 помоћника и иследника да податке из вођене истраге „незаконито предају новинарима“.

Назвао их је „Милер и 13 мрзитеља Трампа“ и нагласио да им у томе помажу „гневне демократе“.

У истом контексту је америчке мејнстрим медије назвао „корумпираним и непоштеним“ и додао да за њих „извори података и информација“ више ништа не значе.

Назвао их је „руглом“.

http://fakti.org/alter-america/tramp-porucio-demokratama-da-nikada-nece-videti-njegove-poreske-deklaracije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар