Odabrano Svijet

Tramp poručio Iranu da ništa ne pokušava: „Svi ciljevi su već određeni“

UBIJENOG IRANSKOG GENERALA SULEJMANIJA NAZVAO „TERORISTOM BROJ JEDAN U SVIJETU“
  • Nastupa kao da je demokrata-militarista: „Bila je to perfektna operacija. Ali, nismo je preduzeli da bismo počeli rat već – da bismo ga zaustavili. Ovo što smo uradili u Bagdadu trebalo je uraditi odavno“

KAO da je američki demokrata-globalista-militarista, Donald Tramp je ubijenog iranskog generala Kasema Sulejmanija nazvao teroristom broj jedan u svijetu“.

Uprkos tome što je dao ogroman lični doprinos razbijanju američko-saudijske terorističke organizacije Islamska država. Zapravo: vjerovatno baš zato.

Da bi svemu dao blagopristojnu formu, kakvu-takvu, izjavio je da je Sulejmani „planirao neminovne napade na Amerikance.

Verujući valjda da će to zvučati još ubedljivije, predsednik SAD je novinarima u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi rekao:

„Bila je to perfektna operacija. Ali, nismo je preduzeli da bismo počeli rat već – da bismo ga zaustavili. Ovo što smo uradili u Bagdadu trebalo je uraditi odavno“.

Sulejmanija je optužio za „terorističke akte od Nju Delhija do Londona“.

Iskoristio je priliku i da ponovo plasira svoju omiljenu parolu da SAD ne žele smjenu vlasti u Teheranu.

Međutim, odmah u nastavku je poručio državnom i vojnom vrhu Irana:

„Spreman sam i za dalje akcije protiv Irana. Ako Amerikanci negdje budu u opasnosti – svi ciljevi su već opredjeljeni i ja sam spreman za neophodne mjere. Ovo se naročito odnosi na Iran“.

Njemačka se – potpuno predvidljivo – pridružila zemljama koje podržavaju SAD povodom Irana.

Portparol iranske diplomatije Abas Musavi ocijenio je da Berlin tako podržava Trampa povodom likvidacije Sulejmanija da ga to „u određenoj mjeri čini saučesnikom američkog zločina“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar