Свијет

Трампа у САД упоређују са Горбачовом уз питање: Ко је брже развалио Систем који је наслиједио?

ПРЕДСЈЕДНИК САД ПОВОДОМ 4. ЈУЛА: ПОБЈЕДИЛИ СМО НАЦИЗАМ И СВРГНУЛИ КОМУНИЗАМ
  • Суочен је и са оптужбама у стилу: „Ако је у Америци грађански рат Трамп га  је намерно потпалио. Америка се за три и по године Трампове владавине претворила од највеће свјетске силе у најмоћнију банана републику. Трамп није САД формално извео из НАТО, али је уништио ту организацију

АМЕРИЧКИ хероји су поразили нацисте, свргнули комунизам и сачували наше вредности, изјавио је Доналд Трамп у Бијелој кући поводом Дана независности САД.

У наставку је нагласио да САД сада наносе пораз радикалној љевици, марксистима, анархистима, подстрекачима, пљачкашима и људима који најчешће апсолутно не разумију шта раде.

Амерички предсједник је дан раније рекао да екстремни леви фашизам жели да уништи историју САД и тековине америчке револуције.

Међутим, демократе, либерали и глобалисти све жешће оптужују Трампа да је раскол у САД у потпуности његова заслуга, његова тактика и стратегија.

Већ се чују оцјене-оптужбе у стилу: „Ако је у Америци грађански рат Трамп га  је намјерно потпалио. Америка се за три и по године Трампове владавине претворила од највеће свјетске силе у најмоћнију банана републику. Трамп није САД формално извео из НАТО, али је уништио ту организацију. Данас нико у Европи не вјерује да ће Америка бранити Стари континент. Напротив, да ће помоћи Путину.

Што је посебно индикативно, неки Трампа већ упоређују са Михаилом Горбачовом и отварају питање: ко је од њих двојице за краће вријеме успјешније `демонтирао` Систем који је наслиједио?

Указују да су обојица то учинила „без великог рата и нечувених природних катастрофа“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар