Одабрано Свијет

Твитер цензурише и председника САД: сакрио Трампов твит о немирима у Минеаполису

ОБЈАСНИО ДА СЕ ТАЈ ТВИТ КОСИ СА ПРАВИЛИМА КОЈА ЗАБРАЊУЈУ ВЕЛИЧАЊЕ НАСИЉА
  • Склоњени твит гласи: „Ови насилници срамоте сећање на Џорџа Флојда, а ја то нећу дозволити. Управо сам разговарао с гувернером Тимом Валцом и рекао му да ће му војска пружити пуну подршку. Ако наиђе на било какве потешкоће, да ћемо преузети контролу у наше руке. То је неопходно увек када дође до пљачке и пуцњаве“
  • За време протеста у Минеаполису – у којем је заведено ванредно стање – најмање једно лице убијено. Протести у међувремену почели и у Њијорку и Лос Анђелесу

НАСТАВЉА се рат између Доналда Трампа и администрације Твитера.

После размене удараца последњих дана, Твитер је председнику САД упутио нови изазов.

Сакрио је Трампову поруку да ће у Минеаполис – град у у којем је дошло до масовних нереда након што су четворица белих полицајаца малтретирала и убила ненаоружаног црнца Џорџа Флојда – послати Националну гарду да успостави ред.

Уместо поруке америчког лидера, поставио је текст: Овај твит крши правила Твитера која забрањују величање насиља.

Администрација те друштвене мреже ипак није у потпуности блокирала приступ Трамповом твиту, закључивши да би могао бити предмет јавног интереса.

Трампов полууклоњени твит гласи:

„Ови насилници срамоте сећање на Џорџа Флојда, а ја то нећу дозволити. Управо сам разговарао с гувернером Тимом Валцом и рекао му да ће му војска пружити пуну подршку. Ако наиђе на било какве потешкоће, да ћемо преузети контролу у наше руке. То је неопходно увек када дође до пљачке и пуцњаве“.

Трамп је пре тога објавио да неће посматрати шта се дешава у „великом америчком граду Минеаполису“.

„Посматрамо потпуни недостатак лидерства. Или ће слаби градоначелник – левичарски радикал Џејкоб Фреј – преузети контролу над ситуацијом, или ћу послати националну гарду да све учини оно што треба, написао је.

Овај твит није био сакривен.

Протести у Њујорку и Минеаполису почели су након што је на Интернету објављен видео-снимак хапшења црнца Џорџа Флојда, коме је један од полицајаца толико коленом притискао врат да се онесвестио и убрзо умро у болници.

Најмање једно лице је убијено за време протеста у Минеаполису у којем је заведено ванредно стање.

Протести су у међувремену почели и у Лос Анђелесу.

http://fakti.org/alter-america/tviter-cenzurise-i-predsednika-sad-sakrio-trampov-tvit–o-nemirima-u-mineapolisu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар