Odabrano Svijet

Tviter cenzuriše i predsednika SAD: sakrio Trampov tvit o nemirima u Mineapolisu

OBJASNIO DA SE TAJ TVIT KOSI SA PRAVILIMA KOJA ZABRANJUJU VELIČANJE NASILJA
  • Sklonjeni tvit glasi: „Ovi nasilnici sramote sećanje na Džordža Flojda, a ja to neću dozvoliti. Upravo sam razgovarao s guvernerom Timom Valcom i rekao mu da će mu vojska pružiti punu podršku. Ako naiđe na bilo kakve poteškoće, da ćemo preuzeti kontrolu u naše ruke. To je neophodno uvek kada dođe do pljačke i pucnjave“
  • Za vreme protesta u Mineapolisu – u kojem je zavedeno vanredno stanje – najmanje jedno lice ubijeno. Protesti u međuvremenu počeli i u Njijorku i Los Anđelesu

NASTAVLJA se rat između Donalda Trampa i administracije Tvitera.

Posle razmene udaraca poslednjih dana, Tviter je predsedniku SAD uputio novi izazov.

Sakrio je Trampovu poruku da će u Mineapolis – grad u u kojem je došlo do masovnih nereda nakon što su četvorica belih policajaca maltretirala i ubila nenaoružanog crnca Džordža Flojda – poslati Nacionalnu gardu da uspostavi red.

Umesto poruke američkog lidera, postavio je tekst: Ovaj tvit krši pravila Tvitera koja zabranjuju veličanje nasilja.

Administracija te društvene mreže ipak nije u potpunosti blokirala pristup Trampovom tvitu, zaključivši da bi mogao biti predmet javnog interesa.

Trampov poluuklonjeni tvit glasi:

„Ovi nasilnici sramote sećanje na Džordža Flojda, a ja to neću dozvoliti. Upravo sam razgovarao s guvernerom Timom Valcom i rekao mu da će mu vojska pružiti punu podršku. Ako naiđe na bilo kakve poteškoće, da ćemo preuzeti kontrolu u naše ruke. To je neophodno uvek kada dođe do pljačke i pucnjave“.

Tramp je pre toga objavio da ne posmatrati šta se dešava u „velikom američkom gradu Mineapolisu“.

„Posmatramo potpuni nedostatak liderstva. Ili će slabi gradonačelnik – levičarski radikal Džejkob Frej – preuzeti kontrolu nad situacijom, ili ću poslati nacionalnu gardu da sve učini ono što treba, napisao je.

Ovaj tvit nije bio sakriven.

Protesti u Njujorku i Mineapolisu počeli su nakon što je na Internetu objavljen video-snimak hapšenja crnca Džordža Flojda, kome je jedan od policajaca toliko kolenom pritiskao vrat da se onesvestio i ubrzo umro u bolnici.

Najmanje jedno lice je ubijeno za vreme protesta u Mineapolisu u kojem je zavedeno vanredno stanje.

Protesti su u međuvremenu počeli i u Los Anđelesu.

http://fakti.org/alter-america/tviter-cenzurise-i-predsednika-sad-sakrio-trampov-tvit–o-nemirima-u-mineapolisu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar