Видео Свијет

У Подгорици брутално претучен младић због три прста, покреће ли Милов режим спиралу насиља?

ВУЧИЋ ОДРЖАО ХИТНО САВЈЕТОВАЊЕ „ЗБОГ ПОГОРШАВАЊА СИТУАЦИЈЕ У РЕГИОНУ“
  • Линч се догодио у наставку дочека ватерполиста који су освојили треће мјесто на ЕП. Јурили га усред Подгорице, сустигли, оборили и тукли ногама. Полиција није интервенисала нити икога привела, а морала је (због дочека) бити у близини
  • На подгорички линч одреаговао је ректор Цетињске богословије Гојко ПЕРОВИЋ: „Ужасне су данас виђене сцене физичких сукоба у Подгорици. Ко дигне руку на брата свога, или покуша да баци камен – тај нека се не нада ничему доброме. Сукоби, свађе, мржња, провокације – немају благослов Цркве и они добро донијети не могу никоме“

МОНТЕНЕГРИНИ-дукљани – чији идоли су Секула Дрљевић, Крсто Зрнов Поповић и Мило Ђукановић – прешли су на опробане методе линча.

За улично насиље усред главног града Црне Горе, које Ђукановићева полиција није ни покушала да спријечи. А морала је и највјероватније – могла.

Јер, догодило се у наставку дочека ватерполиста Црне Горе који су на ЕП освојили треће мјесто.

У складу са паролом-обећањем са дочека – „Бранићемо ових дана Црну Гору од душмана“ – десетак младих Ђукановићевих `црвених неоусташа` брутално је претукло једног младића.

Јуначки: десет на једнога!

Јурили су га. Наводно зато што је подигао три прста увис.

Сустигли, оборили на асфалт и брутално тукли ногама.

Једна од крилатица таквих је „Никад више 1918“. Уз подршку власти, њоме су прошле године `украшавали` и зидове и скупо плаћене билборде. У вријеме обиљежавања стогодишњице од подгоричке Велике скупштине српског народа у Црној Гори.

Ништа Ђукановићу, а ни његовим НАТО-покровитељима, није сматало што је то иницијално њемачка крилатица која је била у оптицају у  Вајмарској републици. Да би је потом преузео  и Хитлер.

На подгорички линч одреаговао је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић:

„Ужасне су данас виђене сцене физичких сукоба у Подгорици. Ко дигне руку на брата свога, или покуша да баци камен – тај нека се не нада ничему доброме. Сукоби, свађе, мржња, провокације – немају благослов Цркве и они добро донијети не могу никоме“.

Он је поручио да треба да окрене главу на другу страну онај коме се не допада нечија пјесма или застава:

„Исто тако – ко чује провокацију на свој рачун или ружну ријеч, нека се прави да је није чуо. Браћа смо. Мало нас има да бисмо се дијелили“.

Ђукановићевом режиму нипошто не одговарају мирни протести. Што дуже трају – то они више губе.

Њима требају сукоби и крв. У њиховом је интересу да их `произведу`.

Вјероватно и зато, предсједник Србије Александар Вучић хитно је, како Танјуг сазнаје, сазвао савјетовање због погоршане ситуације у региону.

Учествовали су министри одбране, спољних и унутрашњих послова Александар Вулин, Ивица Дачић и Небојша Стефановић и директор БИА Братислав Гашић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар