Видео Одабрано Свијет

Зариф: Не желимо рат – ракетирали смо само базу из које је изведен напад на Сулејманија

ПОГЛЕДАЈТЕ НОЋНИ СНИМАК НАПАДА КОЈИ ЈЕ ОБЈАВИЛА ИРАНСКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА ФАРС
  • Утицајни амерички лист Los Amgeles Times објавио да су Иранци на „Ајн ал-Асад“ испалили 35 ракета. Навео да су „долазак ракета“ регистровали радари базе, што је омогућило да се њен персонал на вријеме нађе у скровиштима. Али, нема објашњења зашто је изостао и покушај пресретања и обарања тих ракета

ШЕФ иранске дипломатије Мохамад Џавад Зариф изјавио је да је његова земља ракетирала америчку базу „Ајн ал-Асад“ у Ираку.

Притом је нагласио да је то за Иран била „самоодбрамбена акција“ јер је из те базе извршен напад који је био смртоносан по генерала Касема Сулејманија.

Додао је да је зато „узвратни удар“ изведен у исто вријеме у које су Американци извели ликвидацију Сулејманија док је излазио из аеродрома Багдада.

Зариф је индиректно саопштио да његова земља неће изводити нове нападе.

Тачније, нагласио је да званични Техеран „не тежи ни ексалацији ни рату“ (са Сједињеним Државама). У наставку је упозорио: „Бранићемо се од сваке и свачије агресије“.

Додао је да је Иран ради властите самоодбране – у складу са чланом 51. Повеље УН – атаковао базу из које су Американци „извели свој кукавички напад на високе званичнике Ирана и његове грађане“.

Утицајни амерички лист Los Angeles Times објавио је да су Иранци на „Ајн ал-Асад“ испалили 35 ракета.

Наводи и да „долазак ракета“ регистровали радари базе, што је омогућило да се њен персонал на вријеме нађе у скровиштима.

Указао је да засад нема објашњења због чега није било покушаја пресретања и обарања иранских ракета.

Независно од свега, иранска новинска агенција Fars објавила је снимак напада. Не објашњавајући како је до тих кадрова дошла.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар