Svijet

Zdravko Krivokapić – kandidat za premijera, Aleksa Bečić – na čelu Skupštine Crne Gore

MILOVCI POSLIJE 30 GODINA PRVI PUT U KLUPAMA ZA OPOZICIONE POSLANIKE
  • Zdravko KRIVOKAPIĆ: „Prvi princip će biti da uredimo državu. Nećemo se svetiti. Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg, gdje je nulta tolerancija na korupciju. Toliko sam radostan danas da se trudim da ne pustim suzu
  • Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović potvrdio da ostaje „čovjek od riječi“

U CRNOJ Gori se stvari polako događaju po onom njegoševskom: neka bude što biti ne može.

Milo Đukanović i njegova DPS krenuli su nizbrdo. Bez povratka. A vlast preuzimaju oni kojima kapo di kapi i njegova stranka-mafija-država nikada ne bi dali ništa.

Tri koalicije koje su uspjele da Đukanovićev nasrtaj na SPC uspjele da pretvore u izbornu pobjedu na konstitutivnoj sjednici Skupštine podržale predlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić („Za budućnost Crne Gore“), a predsjednik parlamenta Aleksa Bečić („Mir je naša nacija“).

Predlog je formalno dao Milan Knežević iz Demokratskog fronta. Pritom je naglasio:

Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda“.

Predsjedavajući konstitutivnom sjednicom – Miodrag Lekić – zatražio je da to bude pisani predlog deset poslanika.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović rekao je da je predlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju i poručio da ostaje „čovjek od riječi“.

„Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsjednika skupštine iz redova Demokrata, Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara“, kazao je Abazović.

Krivokapić je rekao da je formiranje nove vlade proces koji traje i da je današnji iskorak svjedočanstvo nakon jučerašnjeg dana kada je bilo jedino jasno da dogovora nema da se sve može uraditi.

„Važno je da nova vlada bude vlada povjerenja, nećemo dijeliti građane. Među tri pobjedničke liste postoje razlike u mišljenjima ali je to prirodno i predstavlja bogatstvo.

Krivokapić je podigao čašu u znak zahvalnosti crnogorskom narodu, koji je, prema njegovim riječima, pobjedio na izborima.

Ako neko misli da je sloboda malo što smo dobili, ja smatram da većeg dobitka nema. Ovo je pobjeda cjelokupne Crne Gore“, kazao je on.

I naglasio: „Prvi princip će biti da uredimo državu. Nećemo se svetiti. Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg, gdje je nulta tolerancija na korupciju“.

Krivokapić je priznao: „Toliko sam radostan danas da se trudim da ne pustim suzu“.

Poslanici DPS na konstitutivnoj sednici zauzeli su mjesta na kojima sjede opozicione stranke.

Fotografiju poslanika DPS objavio je na svom Tviter profilu predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, uz komentar „Istorija, DPS u opozicionim klupama“.

Tri vladajuće koalicije u Skupštini Crne Gore imaju 41 poslanika (od 80).

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar