Одабрано Свијет

Зеленског у његовом изборном штабу назвали „Владимиром Владимировичем“ – као Путина

НОВИ УКРАЈИНСКИ ПРЕДСЕДНИК ЈЕ „ВЛАДИМИР АЛЕКСАНДРОВИЧ“, АЛИ ГРЕШКА МОЖДА НИЈЕ СЛУЧАЈНА
  • Зеленски је у изборном штабу прво рекао: „Ми смо објединили Украјину. Ми смо објединили наш народ“.  У наставку је обећао да ће „конфликт у Донбасу“ окончати „моћним информативним ратом“
  • Кијевски експерт и политичар Михаил Погребински сматра да ће Зеленски бити опрезан у месецима до парламентарних избора (27. октобра) и да ће се држати „курса супротстављања Русији“, али мекше од Порошенка
  • Упркос томе, други човек Руске православне цркве – митрополит Иларион – јавно је изразио наду да ће Зеленски наредити да престане прогон канонске Украјинске православне цркве која је у канонском јединству са РПЦ, али је аутономна

НОВИ председник Украјине Владимир Зеленски, коме тек предстоји инаугурација, синоћ је већ имао телефонски разговор са Емануелом Макроном.

Реално је претпоставити да ће врло брзо телефонски разговарати и са Ангелом Мекрел и Доналдом Трампом. А када ће са Владимиром Путином – остаје да се види.

Међутим, руски лидер се – због својеврсног `фројдизма` код људи око Зеленског – већ умешао у његов политички живот.

Победник над Петром Порошенком у свом изборном штабу је дочекан музиком из серије „Слуга народа“ у којој постоје и ове речи:

„Волим своју земљу, волим своју жену, волим свог пса“.

Водитељ појављивања Зеленског пред активистима  изборног штаба и новинарима одмах потом је направио грешку која – могуће је – и није грешка.

Објавио је: „Драги пријатљеи, поздравимо Владимира Владимировича Зеленског!“.

Нови украјински председник, међутим, није Владимир Владимирович . Он је Владимир Александрович, а Владимир Владимирович је, наравно, Путин.

Умешао се женски глас, са позивом: „Поздравимо Владимира Зеленског!“. Али, свима је све било јасно.

Одмах су уследиле шале у стилу да је на украјинским председничким изборима победио Путин. Али, и процене:

„Порошенко је ишао на изборе са девизом – бирате између мене и Путина. Победа Зеленског је доказ да је за Украјинце перспектива да земљом још пет година руководи Порошенко била страшнија од Путина којим их је плашио“.

Сам Зеленски је у изборном штабу прво рекао: „Ми смо објединили Украјину. Ми смо објединили наш народ“.

У наставку је обећао да ће „конфликт у Донбасу“ окончати „моћним информативним ратом“.

Обратио се и земљама насталим на територији СССР, речима:

„Погледајте на нас. Све је могуће“.

Из његовог изборног штаба је `процурило` да он „приоритетом сматра преговоре са Русијом“.

Кијевски експерт и политичар Михаил Погребински сматра да ће Зеленски бити опрезан у месецима до парламентарних избора (27. октобра) и да ће се држати „курса супротстављања Русији“, али мекше од Порошенка.

Упркос томе, други човек Руске православне цркве – митрополит Иларион – јавно је изразио наду да ће Зеленски наредити да престане прогон канонске Украјинске православне цркве која је у канонском јединству са РПЦ, али је аутономна.

http://fakti.org/globotpor/zelenskog-u-njegovom-oizbornom-stabu-nazvali-vladimirom-vladimirovicem-kao-putina

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар