Видео Главно Свијет

Доведе Ђукановић Монтенегро до шиптарског победничког скандирања у Тузима: „УЧК, УЧК, УЧК!“

ВЕРОВАО ДА ЈЕ ВЕЛИКА АЛБАНИЈА СРПСКИ ФАТУМ И ДА ЋЕ ЦРВЕНЕ ХРВАТЕ ОСТАВИТИ НА МИРУ
  • Обједињена шиптарска листа на изборима у Тузима освојила половину одборничких мандата, а локалне демократе објавиле: долази у обзир свака анти-ДПС  коалиција

СРБОФОБСКИ монтенегрински режим Мила Ђукановића почиње да плаћа цену сађења тикава са Шиптарима. И оним из Тиране и домћим.

Највише одборничких мандата на локалним изборима у Тузима освојили су Шиптари којима Ђукановићев ДПС за формирање власти више није потребан. А то може значити губитак власти на тачки која је у сваком погледу много више од једне општине.

Мило је још синоћ – по затварању биралишта, када је постало јано ко је победник – имао прилику да се суочи са осмехом ајкуле Велике Албаније.

Присталице Албанског форума (листа „Малесија нас уједињује“) у Тузима су, са албанским и заставама Ослободилачке војске Косова – прошле улицама. Уз скандирање: УЧК, УЧК, УЧК!

А Ђукановић је – можда чак искрено – веровао да је „УЧК“ фатум Србије и да ће „црвене Хрвате“ оставити на миру.

Апсолутну власт у Тузима, иначе, није освојила ниједна партија, па ће тако на челу те Општине у наредне четири године бити коалиција.

Иако је албанска коалиција, која је освојила 16 мандата синоћ поручила да је освојила власт са Демократском Црном Гором која има један мандат, данас није озваничила ту понуду, јер наводно чека званичне резултате.

Из Демократске партије социјалиста је саопштено да су отворени за разговоре, а Демократе објавиле да са њима сигурно неће.

Гласови су подељени овако: „Тузи побјеђују – ДПС“ 10 мандата, За добро грађана Малесије–СНП ЦГ без мандата, Демократе 1 мандат, Социјалдемократе (СД) 1 мандат, Малесија нас уједињује 16 мандата и Бошњачка странка (БС) 4 мандата.

Највећи губитник је ДПС који је у односу на изборе 2017. године изгубио четири мандата и можда остао без власти.

Та четири мандата сада су отишла албанским партијама којима се уједињење у коалицију исплатило.

Јасно је да без Албанског форума нема нове власти јер имају тачно половину одборника па им фали само један за власт.

„Имамо апсолутну власт са Демократском Црном Гором, ми 16 мандата, Демократе један мандат. ДПС иде у опозицију“, казао је синоћ Ник Ђељошај из Албанског форума

Иако ни Демократе нису данас биле расположене за конкретно изјашњавање о постизборној коалицији, синоћ су јасно ставиле до знања са ким сигурно неће:

„Са свима онима који желе правити коалицију без ДПС-а, значи анти ДПС коалицију спремни смо за разговор“, казао је Штјефан Цамај.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/dovede-djukanovic-montenegro-do-siptarskog-pobednickog-skandiranja-u-tuzima-uck-uck-uck

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар