Видео РС и матица

„Државни удар“ Миловог режима држи се на лажима свједока које су му изнуђене уцјенама и мучењем

САША СИНЂЕЛИЋ: БИО САМ 23 ДАНА У САМИЦИ И ПРИМОРАВАН ДА УЧЕСТВУЈЕМ У МОНТАЖИ
  • Одбрана жртава „удара“ ИН4С доставила тајне снимке на којима Саша СИНЂЕЛИЋ, свједок-сарадника на чијим исказима почива цијела монтажа, наглашава: „Оног изборног дана у Црној Гори никакве завјере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било“
  • „Нису постојали руски агенти одговорни за цио `државни удар`. Снимак на којем се наводно видимо ја и Едуард Шишмаков настао је док је он био у Београду да пише књигу, и само то. Какви бре руски агенти, овај човјек, ја знам бре, писао је текст за неку књигу. Није вјеровао шта га снађе“
  • „Није било ни оружја, ако га је и било, онда је то Мирко Велимировић урадио у својој режији“
  • За данас заказано изношење завршне ријечи одложено, а адвокати одбране кажњени са по 1.000 евра због напуштања суднице након што је судија Сузана Мугоша одбила да разматра два нова снимка (достављена суду на ЦД-овима уочи почетка претреса) који компромитују статус Синђелића као крунског свједока сарадника

АДВОКАТИ одбране доставили су редакцији портала ИН4С снимке свједока Саше Синђелића, који говори да је био примораван да учествује у монтажи „државног удара“.

Синђелић је иначе у судском поступку, који се пред црногорским судом води за покушај државног удара у тој земљи, свједок сарадник. У том поступку оптужени су и српски држављани и лидери ДФ-а.

На снимку, Синђелић је поново порекао да је све што је свједочио у Вишем суду у Подгорици истина, те да никакве завјере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановић а није ни било.

У ексклузивном снимку који је објавио ИН4С, Синђелић на непознатој локацији особи од повјерења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно свједочење изнуђено мучењем и уцјенама.

Он је на крају, према сопственом тврђењу, побјегао са породицом у Србију, без знања црногорских тужилаца о томе.

Синђелић је још једном поновио верзију догађаја коју је испричао и на Хепи телевизији, како је отишао у Црну Гору у нади да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

На снимку је казао да је, иако се добровољно предао црногорској полицији, третиран као терориста, и тако и ухапшен, те да је држан у самици 23 дана са упаљеним свјетлима и мучен.

У очекивању изношења завршне ријечи на суђењу за покушај тероризма у изборном дану, октобра 2016. у Црној Гори, у центру пажње су дијаметрално супротне изјаве крунског свједока сарадника, Александра Саше Синђелића, из којих се види да је у неколико наврата на различитим мјестима и различитим саговорницима тврдио да је био принуђен да током тог процеса износи лажна свједочења.

За данас заказано изношење завршне ријечи је одложено, а адвокати одбране кажњени са по 1.000 евра због напуштања суднице.

Они су судницу напустили након што је судија Сузана Мугоша одбила да разматра два нова снимка достављена суду на ЦД-овима уочи почетка претреса, а који компромитују статус Синђелића као крунског свједока сарадника.

Адвокати одбране су ове снимке доставили редакцији ИН4С, која их је објавила и на којима се види и чује како Синђелић у разговору са непознатим саговорницима такође говори да је био приморан да учествује у монтажи тзв. „државног удара“.

Слично је Синђелић изјавио у емисији „Ћирилица“ у понедјељак на српској тв „Хепи“ код уредника Миломира Марића.

Дан након изјаве у „Ћирилици“, међутим, на друштвеним мрежама, како је пренио портал РТЦГ, појавили су се снимци гдје Синђелић тврди да му је таква изјава на „Хепи“ тв такође изнуђена.

На видео записима, достављеним порталу ИН4С, Синђелић потврђује причу испричану у Марићевој емисији и каже да тог изборног дана у Црној Гори никакве завјере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било.

Синђелић на непознатој локацији, особама од повјерења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно свједочење на суду изнуђено мучењем и уцјенама.

Синђелић је навео да му је заплијењена опрема коју је продавао на пијаци, те да је на његово чуђење, она представљена као терористичка.

„Имао сам отпремнице насловљене на послије 16. октобра, али су оне нестале“, казао је свом саговорнику.

Казао је и да је све признао како би их што прије „макао са врата“.

Нада се, прича, да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

Иако се добровољно предао полицији, он је третиран као терориста. Поновио је и оно што је тврдио у „Ћирилици“, да је држан у самици 23 дана са упаљеним свјетлима, и мучен.

„Они су покупили моје личне паре, моју опрему, ништа од тога ми није враћено нити ће, колико ја видим. Ко зна да ли бих ја био враћен да нисам побјего овамо. Него сам ја сјео на воз ‘и побјег’о овамо“, казао је свом саговорнику Синђелић, наглашавајући да тужиоци о томе ништа нису знали:

„Нису ни знали. Спакујем клинце и жену на воз ноћу, ја се сакријем горе“, рекао је.

Према његовој причи, граничари су у возу видјели да жена и деца спавају, а њега нису јер се сакрио, те да је тако ушао у земљу (у Србију).  И њему је било јасно како тужилаштво фунционише, те да на основу пар сусрета са његовим познаницима и пар телефонских позива могу било што да „напакују“.  „И како да ја сад докажем да нисам?“, казао је уплашено Синђелић, пренио је портал ИН4С.

Поновио је и да је извјесном Паји дао новац да „људи који иду на протест подршке нису гладни“, али да је овај те паре злоупотријебио.

„Зашто бих слао људе у регуларне смјештаје ако ће да праве нереде?“, упитао је он.

Према његовом тврђењу, договор је био да у Црну Гору дође 15 дана и да га пусте, те да је умјесто тога остао је двије године, након чега је одлучио да побјегне, иако је био упозорен да не напушта Црну Гору.

„Ја сам рачунао да то неће да оде толико далеко“, казао је Синђелић.

Одлучио је, казао је, да све „призна“ тек када су и ухапшени српски држављани одлучили да признају, без обзира што ништа од тога није тачно.

„Мораш човјече, неће да те пусте. То ти је присилно ‘мораш’. Морао сам да дам другачију изјаву, они за другу неће да чују“, правдао се Синђелић.

Свједок сарадник тужилаштва одриче и да су постојали наводни руски агенти одговорни за цио „државни удар“. За снимак на којем се наводно виде он и Едуард Шишмаков, каже, да је у Београду био да пише књигу, и само то.

„Какви бре руски агенти, овај човјек, ја знам бре, писао текст за неку књигу. Није вјеровао шта га снађе“, казао је Синђелић.

Порекао је и постојање било каквог оружја, наводећи да ако га је било, онда је то Мирко Велимировић урадио у својој режији.

Својим саговорницима је описао и како је изгледало привођење, те нагласио да га је црногорска полиција изводила из самице и мучила, пренио је портал.

https://www.youtube.com/watch?v=_HTnYyxafzk

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар