Video Odabrano Svijet

Merkelova opet dobila napad drhtavice – u rezidenciji predsednika Nemačke Štajnmajera

TRESLA JOJ SE I GLAVA, A RUKE KONTROLISALA TAKO ŠTO JE JEDNU DRŽALA DRUGOM
  • U Berlinu je objavljeno da je Angela Merkel dobro i da će otputovati na samit G-20 u osaku. Međutim, ima i političke simbolike u zdravstvenom `ljuljanju` nemačke kancelarke. Sa njom se `ljuljaju` i njena politička karijera, a i dosadašnji način vladanja Nemačkom u koji je decenijama bila urađena američka supervizija svega

 

ANGELA Merkel se ponovo – po drugi put za samo deset dana – tresla i jedva držala na nogama na javnom mestu, ali je izgledalo manje dramatično nego prilikom dočeka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Dogodilo joj se to dok je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer ozvaničavao smenu na čelu nemačkog ministarstva pravde.

Novo `veliko drhtanje` bilo je praćeno obilnim znojem. Ponudili su joj čašu vode, koju je ona odbila iako je u identično js situaciji, u vreme dočeka Zelenskog, tvrdila da joj je bilo bolje čim je popila „nekoliko čaša vode“.

Merkelovoj se nakratko tresla i glava, a ruke je – nakon što je glavni talas drhtavice prošao – držala tako da je faktički obuzdavala jednu drugom.

Ovo sa uzajamnim `hapšenjem ruku` su joj posavetovali lekari nakon prvog `velikog drhtanja“. I, pokazalo se efikasnim.

Doduše, možda je i sam napad bio nešto slabiji od prvog.

Kabinet Merkelove je odmah nakon ceremonije kod Štajnmajera saopštio da se ona oseća dobro i da će putovati na samit G-20 u Osaki.

Pojavile su se procene da nemačka kancelarka `drhti` zato što ima dijabetes pa u nekom momentu joj organizam ostane bez dovoljno tečnosti. Ili zato što dobija napade tahikardije koji se „tranzitorno prenose i na ruke“. 

Nezavisno od uzroka, ima i političke simbolike u zdravstvenom `ljuljanju` nemačke kancelarke.

Sa njom se `ljuljaju` i njena politička karijera, a i dosadašnji način vladanja Nemačkom u koji je decenijama bila urađena američka supervizija svega.

https://www.youtube.com/watch?v=yozZSAvt4wI

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar