Вијести РС и матица

Адвокати почели седмодневни радни протест поводом убиства Огњановића

НЕЋЕ ИХ БИТИ НА ГЛАВНИМ РОЧИШТИМА, У ИСТРАГАМА И ПРЕТКРИВИЧНИМ ПОСТУПЦИМА
  • Драгослав Огњановић је био у тиму одбране Луке Бојовића. Децембра 2015. на Врачару је убијен Владимир Зрелец, адвокат породице Шарановић,  а према писању медија – кланови Луке Бојовића и Владимира Шарановића су „у рату“ од 2009. године

АДВОКАТИ у Србији данас почињу седмодневни прекид рада у знак протеста због убиства колеге Драгослава Мише Огњановића.

Адвокатска комора Србије навела је да током штрајка адвокати неће учествовати на рочиштима за главне расправе и претресе, у истрагама и поступцима преговора око примjене опортунитета или споразума о кривици, у поступцима органа управе, јавних биљежника и приватних извршитеља.

Адвокати такође неће учествовати ни у преткривичним поступањима у полицији, осим у случају пријема рјешења о задржавању и саслушања пред судом поводом одређивања притвора.

Током обуставе рада адвокати ће достављати судовима, тужилаштвима и другим органима само поднеске и предузимати везане за наступање преклузивних рокова и заштите малољетника у случајевима породичног насиља.

Огњановић, који је био у тиму одбране некадашњег предсједника Југославије Слободана Милошевића, Луке Бојовића и осумњиченог за убиство француског навијача Бриса Татона, убијен је у суботу, а његов син је рањен.

Комора је затражила да се сви расположиви ресурси укључе у случај, како би наручилац и починиоци били што прије пронађени и формирање истржаног тима који би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре.

Децембра 2015. на Врачару је убијен Владимир Зрелец, адвокат породице Шарановић.

Према писању медија, кланови Луке Бојовића и Владимира Шарановића су „у рату“ од 2009. године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар