Вијести РС и матица

Аеродром „Никола Тесла“ захваљујући кошаркашком F-4 остварио рекорд

У ЈЕДНОМ ДАНУ ОПСЛУЖИО 250 АВИОНА СА 13.000 ПУТНИКА – ТОЛИКО ЛЕТОВА НИЈЕ ИМАО НИ 1989.

СА АЕРОДРОМА „Никола Тесла“ данас ће полетјети близу 250 авиона, са око 13.000 путника, што ће бити рекорд у историји тог аеродрома, изјавио је в. д. директора београдског аеродрома Саша Влаисављевић.

Према његовим ријечима, аеродром „Никола Тесла“ остварио је историјски рекорд и у петак када је 11.828 путника слетјело у српску престоницу због кошаркашког такмичења Final Four.

„Данас бележимо рекордан број одлазећих летова. Чак ни 1989. године, која је била најуспешнија у авиоиндустрији бивше Југославије, није полетело шест широкотрупних авиона у једном дану“, рекао је Влаисављевић за Танјуг.

Он је истакао да са београдског аеродрома до данас у једном дану није полетјело ни девет „ербас 321“ летјелица са 200 путника и „ербас 330“ са 300 путника.

Влаисављевић је навео да је аеродром „Никола Тесла“ у вријеме Final Four-а увео више од 80 ванредних летова – око 50 чартер летова, 10 додатних летова у редовном саобраћају и око 20 летова мале авијације.

„Такође, авиокомпаније „Turkish Airlines“ и руски „Аерофлот“ су због великог броја путника замијениле типове авиона, па су умјесто летјелица са капацитетом од 100 путника увеле авионе са 300 путника“, казао је Влаисављевић.

Он је истакао да и у најпрометнијем дану у историји аеродрома све службе раде као уигран тим, од запослених у аеродрому до цариника, пограничне полиције и припадника обезбјеђења.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар