Вијести Свијет

Анкета: Само 9 одсто Британаца жели да живот буде какав је био прије пандемије

ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ОЧЕКУЈЕ ПРОМЕЈЕНЕ У СВОМ ЖИВОТУ И ДА СЕ ДРЖАВА КОРИГУЈЕ
  • Истраживање ЈуГов показало да 61 одсто људи троши мање новца, а 51 одсто испитаника је примијетило чистији ваздух напољу, док 27 одсто сматра да има више дивљих животиња

САМО девет одсто Британаца жели да се живот врати у нормалу након завршетка епидемије корона вируса, показује једно истраживање јавног мњења спроведено у овој земљи.

Sky News преноси да је та анкета показала да људи уочавају значајне промене током изолације чистији ваздух, више дивљих животиња и веће заједништво.

Више од половине, 54 одсто, од 4.343 особе које су учествовале у анкети ЈуГов нада се да ће направити неке промјене у сопственом животу и да ће држава у цјелини научити нешто из ове кризе.

Са друге стране, 42 одсто учесника је рекло да више цијени храну и друге потрепштине од почетка пандемије, док 38 одсто њих сада више сами припремају храну.

Истраживање је показало да 61 одсто људи троши мање новца, а 51 одсто испитаника је примијетило чистији ваздух напољу, док 27 одсто сматра да има више дивљих животиња.

Двије петине тврде да постоји снажнији осјећај заједништва у њиховом подручју од почетка епидемије, а 39 одсто наводи да се више друже са пријатељима и породицом.

Анкету је наручило Краљевско удружење за умјетност, заједно са Фондацијом за храну, у оквиру свог рада на изради акционог плана за одрживију храну и пољопривреду, коришћење земљишта и руралну економију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар