Вијести

Бањалука добила „Крајишку кућу“ са 300 производа око 50 произвођача домаће хране

ОТВОРИЛИ СУ ЈЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК ИГОР РАДОЈИЧИЋ И ДРАШКО ИЛИЋ
  • На полицама „Крајишке куће“ могу се наћи сувомеснати и млијечни производи, прерађевине воћа и поврћа, чајеви, мед…

У ЦЕНТРУ Бањалуке данас је отворена „Крајишка кућа“ у којој је изложено 300 производа око 50 произвођача домаће хране са подручја града.

У оквиру обиљежавања Дана града – 22. априла, те под мјерама које налаже ванредно стање због епидемије вируса корона, „Крајишку кућу“ отворили су градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић.

Отварању су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић и директор Туристичке организације града Бањалука Ирена Радојевић.

„Крајишка кућа“ налази се на укрштању улица Краља Петра Првог Карађорђевића, Теодора Колокотрониса и Булевара цара Душана у центру Бањалуке.

На полицама „Крајишке куће“ могу се наћи сувомеснати и млијечни производи, прерађевине воћа и поврћа, чајеви, мед, све оно што производе и прерађују домаћи произвођачи.

„Крајишка кућа“ отворена је у подне, а у наредном периоду придржаваће се прописаног радног времена које ће бити као и за све друге трговачке објекте који се баве продајом хране до 18 часова.

Док трају мјере везане за вирус корона, „Крајишка кућа“ ће радити сваким радним даном до 18 часова, а касније ће радно вријеме бити усклађено са радним временом „Херцеговачке куће“.

На јесен је планирано да „Крајишка кућа“ буде отворена и у Требињу.

У Бањалуци је обиљежавање Дана града прошле године почело отварањем прве „Херцеговачке куће“ ван Требиња у којој се налази око 500 артикала требињских и херцеговачких произвођача.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар