Вијести РС и матица

Бећај: Вучићева посјета обиљежила мјеста и подручја која ће обухватити разграничење

„БИЛА ЈЕ И ПОРУКА ДА СРБИ НЕЋЕ ОСТАТИ ВАН ПАЖЊЕ И ОДБРАНЕ СРБИЈЕ“

ПРИШТИНСКИ аналитичар Бељуљ Бећај оцијенио је да је порука која је пренијета посјетом предсједника Србије Александра Вучића Косову да ће корекције које се намјеравају извршити у оквиру коначног и правно обавезујућег споразума о нормализацији односа између Косова и Србије кретати по линији мјеста које је он посјетио.

„Порука је да Срби неће остати ван пажње и одбране Србије. У том смислу чињеница да је посјетио Газиводе и Митровицу као и покушај посјете Бањи служи за слање поруке којим ће се дијелом извршити корекција границе. Истовремено је то порука за Србе у другим дијеловима Косова да ће бити дио пажње Србије, не наоружавајући их, али не дозвољавајући никоме да их доведе у опасност“, казао је Бећај за агенцију Бета.

Замољен да прокоментарише део изјаве предсједника Вучића да ће бити добро ако се у року од 10 година постигне споразум, Бећај је рекао да ће то можда трајати и дуже ако се главни преговарачи међусобно бојкотују.

„Или ако се дјелује абнормално претњама као што је случај са српским припадницима Безбједносних снага Косова, или понижавањем пред камерама директора (канцеларије за Косово и Метохију Марка) Ђурића. Мислим да је још горе ако се споразуми постижу у канцеларијама без поштовања реалног стања“, рекао је Бећај.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар