Вијести Федерација/БиХ

БХ-блок неће у власт са `националним странкама“ – СДА, ХДЗ и СНСД

НИКШИЋ, КОМШИЋ И КОЈОВИЋ НИСУ ЊИМА ЗА ФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ УОПШТЕ ПОТРЕБНИ

Босанскохерцеговачки блок одлучио је да неће кретати у преговоре о формирању власти са СДА, ХДЗ-ом и СНСД-ом, односно да остају опозиција у ФБиХ и на нивоу БиХ.

Ово су одлучили лидери Босанскохерцеговачког блока Нермин Никшић, Жељко Комшић и Предраг Којовић, на састанку на којем је било говора о томе да ли ће Социјалдемократска партија (СДП) БиХ, Демократска фронта (ДФ) и Наша странка (НС) кренути у преговоре о формирању власти са СДА, ХДЗ-ом и СНСД-ом.

„На сто смо ставили све аргументе. кључ је поручити јавности да је Бх. блок уједињен. Донијели смо одлуку да остајемо опозиција на федералном и државном нивоу“, рекао је Никшић, предсједник СДП-а, преноси Klix.ba.

Већ неколико мјесеци Бх. блок одлучује о томе да ли ће уопште у наредне четири године бити власт или опозиција на државном нивоу и на нивоу ентитета Федерација БиХ. Прва је став заузела Наша странка (НС) која је усвојила закључак у којем стоји да они неће улазити у коалицију са СДА, ХДЗ-ом и СНСД-ом.

Знатно неодређенији били су СДП и ДФ који никада нису конкретно саопштили да ли су за улазак у власт са националним странкама. СДП је на сједници Предсједништва БиХ усвојио закључак да ће инсистирати на томе да се одлука о уласку у власт донесе консензусом.

Како је раније наведено, СДА, ХДЗ и СНСД, заједно са мањим странкама, без Бх. блока и СББ-а могу формирати власт на нивоу БиХ и ентитета ФБиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар