Вијести

Бошњаци и Комшићева ДФ траже прогон Равногорског покрета отаџбине Српске

ЊЕГОВИ ПРИПАДНИЦИ У ВИШЕГРАДУ ОБИЉЕЖИЛИ 73 ГОДИНЕ ОД ХАПШЕЊА ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА

ОКУПЉАЊЕ чланова Равногорског покрета отаџбине Српске у Вишеграду поново је изазвало оштре реакције, па је тако СДА затражила да Тужилаштво БиХ покрене кривичне поступке.

Чланови Равногорског покрета су данас положили цвијеће на Споменик палим борцима у Вишеграду, а потом су кренули у Добрунску Ријеку како би обиљежили 73 године од хапшења Драгољуба Михаиловића Драже.

Душан Сладојевић, предсједник Равногорског покрета отаџбине Српске, истакао је да је „Чича Дража живот посветио развоју демократије, одбрани отаџбине од фашистичких агресора и страшних усташких покоља у дијелу Подриња, Бирча и у западним крајевима БиХ, односно Републике Српске“.

Шефик Џаферовић, члан Предсједништва БиХ, каже да су „постројавања четника с подручја БиХ и Србије у Вишеграду опасна пријетња миру и стабилности“, те да су посебно узнемирујућа за Бошњаке повратнике у РС.

Из СДА-а траже „забрану дјеловања четничког Равногорског покрета у БиХ, јер њихово дјеловање представља пријетњу миру“. Реаговала је и ДФ.

„Демократска фронта позива министра унутрашњих послова РС, Драгана Лукача и министра сигурности БиХ, Драгана Мектића, да ухапсе припаднике четничког покрета који су у Вишеграду експлицитно позивали на чињење нових злочина“, наведено је из ДФ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар