Вијести РС и матица

Брнабић: У Србији 2020. мање укупно умрлих него прошле године

ИМА МАЊУ СМРТНОСТ ОД КОВИД-19 НЕГО ВЕЛИКА ВЕЋИНА ДРЖАВА

УКУПНА смртност у 2020. у Србији је 1,5 одсто мања него укупна смртност у 2019. години, када није било епидемије вируса корона, каже предсједница Владе Србије Ана Брнабић и наводи да је у Србији мања смртност од ковид-19 него у највећем броју држава на свијету.

Она је на ТВ Пинк рекла да је на примјер у Франуцуској на врхунцу епидемије укупна смртност у поређењу са 2019. била чак 60 одсто већа него уобичајено.

Брнабић каже да и поред тога имају „лудила“ и ударце на борбу Србије против вируса корона.

„Дали смо све од себе, имамо резултате којима можемо да се поносимо, терате нас да причамо о појединачним случајевима. Свака појединачна људска трагедија је страшна, боли нас сваки људски живот, све од себе дајемо“, поручила је Брнабићева.

1 коментар

  • Ма сјајно! Ако се има у виду да су Burn-a-bitch, Чипуљић, стручни ДрКон и стручна ДрнДарија стално хистерисали да ковид покоси све живо у Србији, претпоставити је да су ове године безмало сви упокојени умрли од вируса, што је заправо врло охрабрујућа вијест, јер то може само да значи да смо практично искоријенили рак, срчања обољења, плућне болести, дијабетис, саобраћајне несреће, предозирања наркотицима, убиства и многе друге пошасти. Од тога изгледа више нико не умире. Само још да ковиду до’акамо. Е сад, да ништа није идеално, види се по томе што премијер вели „боли нас сваки људски живот“, у шта ни најмање не сумњамо, али ће сад ићи мало теже са истребљењем те врсте бола, но знајући да је Ел Президенте већ направио дугорочни план замјене Срба Арапима, чврсто вјерујемо да Србија има свијетлу будућност.

Кликни овде да поставиш коментар