Вијести Странке

Чавић: Сутра партије окупљене у Савезу за промјене потписују коалициони споразум

ДЕСЕТАК ПАРТИЈА ЋЕ ПОДРЖАТИ КАНДИДАТЕ СзП ЗА ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ И ПРЕДСЈЕДНИКА РС

ПРЕДСЈЕДНИК  НДП-а Драган Чавић најавио је да ће сутра бити потписан коалициони споразум партија окупљених у Савез за промјене.

„Мислим да има око десет партија које ће подржати кандидате Савеза за промјене за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске“, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Одговарајући на новинарско питање шта очекује од Анкетног одбора формираног одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића, Чавић је рекао да очекује да ће тај одбор непристрасно и без икаквог притиска сачинити извјештај на темељу онога што су чули.

Он каже да је „убијеђен да је Давид Драгичевић брутално убијен“, те да је до тог става дошао „на основу свих аргумената које је до сада чуо“.

Коментаришући изјаву предсједника Српске Милорада Додика да је бруто друштвени производ нарастао двоструко у вријеме актуелне власти у Српској, Чавић је рекао да то није баш тако, иако је чињеница да је БДП номинално порастао.

„Међутим, стопа кретања раста БДП је била врло `скоковита`. Имали смо периоде негативне, али и позитивне стопе раста“, рекао је Чавић и додао да је у Српској БДП по глави становника „најнижи у Европи“.

Пред почетак сједнице Градског одбора НДП-а, предсједник овог одбора Крсто Јандрић рекао да је ова странка направила коалицију на свим нивоима, па и на нивоу града са Напредном Српском, Српском напредном странком и Партијом „Слобода“.

Он је подсјетио да је договорено заједничко формирање листа за предстојеће изборе у омјеру двије трећине кандидата из НДП-а, а једна трећина из коалиционих партија.

Јандрић је додао да ова странка у посљедње вријеме добија нове чланове, али да су се активирали и пасивни чланови.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар