Вијести Федерација/БиХ

Централна изборна комисија БиХ: Тегелтија испуњава све услове за предсједавајућег Савјета министара

„ПРОВЈЕРУ КАНДИДАТА“ ВРШИ И АГЕНЦИЈА ЗА ИСТРАГЕ И ЗАШТИТУ (СИПА)

ПОСТУПАЈУЋИ по захтјеву Предсједништва БиХ, као органа надлежног за именовање предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине, Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (ЦИК) је на данашњој сједници утврдила да предложени кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ, Зоран Тегелтија, испуњава све потребне услове за именовање прописане Изборним законом БиХ.

ЦИК је у поступку провјере утврдила да предложени кандидат тренутно обавља функцију народног посланика у Народној скупштини Републике Српске.

ЦИК ће у случају да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање овог кандидата поступити у складу са одредбама члана 1.10. Изборног закона БиХ, саопштено је из Уреда за информисање Централне изборне комисије.

Истовремено, Лука Миладиновић, портпарол Агенције за истраге и заштиту (СИПА) казао је данас за „Независне“ да је ова агенција 19. августа  примила захтјев од Предсједништва БиХ да се изврше провјере Зорана Тегелтије, кандидата за предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

„Провјере су у току, нисмо их још окончали, рок нам је осам дана“, казао је Миладиновић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар