Вијести Федерација/БиХ

Човић: Бошњаци кренули у измјене изборног законодавства мимо одлука Уставног суда БиХ

„НИСМО НАИВНИ, ОДГОВОРИЋЕМО, АЛИ БЕЗ КРШЕЊА УСТАВА И ЗАКОНА“

ПРЕДСЈЕДНИК ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је у Мостару да су бошњачке странке кренуле у измјене изборног законодавства које одударају од одлука Уставног суда БиХ, али да Хрвати нису наивни и да ће дати одговор, не кршећи Устав и законе.

„То је лоша порука. Бошњачке странке заједнички су кренуле у активност која одудара од одлуке Уставног суда БиХ која је врло јасна и која каже да Парламентарна скупштина БиХ мора испоштовати одлуку Уставног суда. Сад се траже нова рјешења. Ми ћемо дјеловати, поштујући Устав и начела законитости, а све с циљем да покажемо да морамо обезбиједити легитимне представнике три народа на свим нивоима власти како бисмо створили амнбијент да немамо кризе након избора, иако нисмо промијенили Изборни закон“, рекао је Човић новинарима.

Он је нагласио да Хрвати неће упасти у замку да крше Устав и законе на било који начин.

Човић је најавио да ће се сутра састати са делегацијом америчког Конгреса којој ће пренијети јасне ставове Хрватског народног сабора у вези са измјенама Изборног закона БиХ.

„Без обзира што неки кажу да имамо тврд став и да нисмо спремни ништа да промијенимо, неке ствари се не могу промијенити. Не може се промијенити наш однос према легитимном представљању. Мислим да је кампања већ почела и бојим се да је сужен простор за неке велике приче о измјенама изборног законодавства са партнерима са којима већ имате надмудривања“, рекао је Човић

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар