Вијести РС и матица

Дачић: Невиђена је политичка провокација што Пленковић тражи да и Милошевић слави „Олују“

УКАЗАО ДА ЈЕ ДО 1991. У ХРВАТСКОЈ БИЛО 560.000 СРБА, А ДА ИХ ЈЕ САДА 180.000
  • Сигуран сам да никога у Србији није заболело много кад је Албанија признала такозвано Косово, али мислим да је сваког Србина заболело кад је Црна Гора то учинила

ХРВАТСКА тражи да на прослави Олује присуствује Србин, јер би им тако било мало лакше на савести, каже први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и поручује да је такав захтјев за учешће на прослави етничког чишћења Срба „невиђена политичка провокација“.

Он је на ТВ Пинк рекао да Хрватска не тражи да се на прослави годишњице Олује појави представник Србије, него Србин, и то Србин из Хрватске.

Навео је да је у Хрватској прије рата живјело 560.000 Срба, а сада их је остало 180.000.

„Они су извршили етничко чишћење сопствене државе и извршили су оно што је био циљ свих покрета на крају и усташког покрета“, рекао је Дачић.

Дачић каже да се Црна Гора осјетила прозваном поводом његовог негодовања што ће представник Црне Горе бити на прослави Олује.

„Сигуран сам да никога у Србији није заболело много кад је Албанија признала такозвано Косово, али мислим да је сваког Србина заболело кад је Црна Гора то учинила“, каже Дачић.

Хрватски премијер и предсједник ХДЗ Андреј Пленковић јуче је рекао да би било „јако добро и корисно“ када би на обиљежавање годишњице хрватске војно-полицијске акције „Олуја“ у Книну дошао и потпредсједник владе из редова Самосталне демократске српске странке (СДС С) Борис Милошевић и додао да се разговара о могућности да ове године представници владе обиљеже и српска страдања.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар