Вијести Свијет

Ђукановић и његова коалиција пред одлуком да изборе закажу за крај августа или почетак септембра

КОНСУЛТАЦИЈЕ – КАКО СУ И НАЈАВИЛЕ - ИГНОРИСАЛЕ СВЕ ОПОЗИЦИОНЕ ПАРТИЈЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе – Монтенегрин Мило Ђукановић изјавио је, након консултација са представницима парламентарних партија владајуће коалиције о датуму избора, да вјерује да ће се наредних дана кроз комуникацију доћи до прецизног термина, те навео да су размишљања да избори буду одржани посљедњих дана августа или почетком септембра.

„Одређени број парламентарних субјеката се одазвао и чуо сам њихова мишљења о термину и питањима која су важна за даљу надоградњу демократског амбијента“, рекао је Ђукановић новинарима.

Он је навео да је дио парламентарних субјеката игнорисао тај позив.

„На мени је било да покажем демократску спремност да саслушам све лидере, а на њима је било да одлуче да ли ће ту прилику искористити или не“, рекао је Ђукановић.

Он је нагласио да је Црна Гора током претходног периода показала висок степен одговорности редовном организацијом избора које су пратиле све међунардне организације и давале позитивне оцјене.

„Свјесни смо да је након изненадне околности са пандемијом остало још веома кратко вријеме у којем треба почети припремне активности за изборе“, рекао је Ђукановић.

Из опозициних странака – Демократског фронта, Демократске Црне Горе, Грађанског покрета УРА, Социјалдемократске партије, Социјалистичке народне партије и Демоса, унапријед су поручили да неће присуствовати консултацијама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар