Вијести РС и матица

Ђурић: Оптужница за убиство Ивановића је наставак хајке на српски народ и Србију

УКАЗАО ДА ЈЕ ПРИШТИНА УПОРНО ОДБИЈАЛА ДА САРАЂУЈЕ СА ПРАВОСУДНИМ ОРГАНИМА СРБИЈЕ
  • Јасно је у ком правцу воде трагови и уверен сам, не само да ће се веома брзо показати да је овде реч о политички режираном процесу са опасним и мрачним циљевима, већ да ће и на видело испливати ко су прави кривци, односно наручиоци и извршиоци злочина

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да је подизање оптужница против групе људи за убиство Оливера Ивановића представља наставак, како је навео, организоване хајке, са циљем да се за тај злочин окриви српски народ на Косову и Србија.

Ђурић је навео да би то за крајњи циљ требало да има „слабљење позиција Срба у покрајини и делегитимизацију српских представника“.

„Јасно је у ком правцу воде трагови и уверен сам, не само да ће се веома брзо показати да је овде реч о политички режираном процесу са опасним и мрачним циљевима, већ да ће и на видело испливати ко су прави кривци, односно наручиоци и извршиоци злочина који је погодио читав наш народ“, навео је Ђурић у писаној изјави.

Он је рекао да је Приштина до сада „упорно одбијала да сарађује“ са српским правосудним органима у истрази убиства Оливера Ивановића, као и да Приштина није жељела да одговара на, како је рекао, упите српских државних органа.

Специјално тужилаштво Косова подигло је оптужнице против шест особа који се терете за умијешаност у убиство Оливера Ивановића, пренио је раније данас приштински дневни лист Коха.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар