Вијести Федерација/БиХ

Додик: Дан побједе над фашизмом један од најзначајнијих и најсвјетлијих датума у историји

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ЧЕСТИТАО СВИМ ГРАЂАНИМА 9. МАЈ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим грађанима БиХ 9. мај – Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дан Европе.

Додик је нагласио да је Дан побједе над фашизмом један од најзначајнијих и најсвјетлијих датума у историји човјечанства, када је сломљена кичма фашизму и нацизму, највећим идеолошким пријетњама које су се појавиле у новијој историји.

Други свјетски рат је најмрачнији период у историји човјечанства, у којем је животе изгубило више од 50 милиона људи. Обиљежавајући Дан побједе одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе који су своје животе уткали у стварање бољег, праведнијег и толерантнијег човјечанства и подсјећају нас на велико зло које је задесило цијели свијет“, истиче се честитки.

Додик је поручио да је 9. мај један од најзначајнијих празника који се обиљежава у свим земљама Европе када се прославља антифашизам – хуманистичка идеја за мир, слободу и уважавање, а против зла, неправде и мржње, саопштено је из кабинета предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ.

Дан побједе над фашизмом – 9. мај је дан када је нацистичка Њемачка капитулирала у Другом свјетском рату.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар