Вијести Странке

Додик у Бијељини: У току је рјешавање формалности за почетак градње ауто-пута

НАЈАВИО МИЛИОНСКА УЛАГАЊА У МОДЕРНИЗАЦИЈУ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНЕ МРЕЖЕ
  • Недељко ЋОРИЋ: Влада Србије и предсједник Александар Вучић су, уз подршку Додика, издвојили значајна средства за Бијељину – 1,5 милиона КМ, али, нажалост, имамо инертност локалне заједнице и још нисмо успјели да реализујемо ни средства која су дата прије двије године

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, указао је током данашње посјете Бијељини на значај великих пројеката изградње ауто-пута и дринског насипа у Семберији, чија је реализација у току.

Након неформалног састанка са бијељинским градским руководством странке, Додик је рекао новинарима да су у Бијељини већ реализоване капиталне инвестиције, попут болнице, градске обилазнице, уређења каналске мреже и подршке пољопривредницима, а услиједиће и милионска улагања у модернизацију електропреносне мреже.

„Иза нас су у Бијељини остали многи важни пројекти и драго ми је што видим да је град значајно ријешио своје инфраструктурне проблеме“, навео је Додик.

Он је истакао да ће почети и изградња ауто-пута, те да још треба завршити одређене формалности, чије рјешавање је у току.

„Имаћемо аутопут који ће спојити Бијељину и Београд, те даље према Брчком и Бањалуци“, нагласио је Додик.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић рекао је новинарима да је на неформалном састанку разговарано о актуелним политичким приликама у граду и капиталним пројектима изузетно важним за бољи живот грађана Семберије, наводећи уз ауто-пут и насип и улагање 50 милиона КМ током наредне три године у модернизацију електромреже.

Ћорић је критиковао спору реализацију пројеката за које је Република Србија издвојила за Бијељину 1,5 милиона КМ.

„Влада Србије и предсједник Александар Вучић су, уз подршку Додика, издвојили значајна средства за Бијељину – 1,5 милиона КМ, али, нажалост, имамо инертност локалне заједнице и још нисмо успјели да реализујемо ни средства која су дата прије двије године“, истакао је Ћорић.

Он је апеловао и поново затражио од градске власти да се убрза процедура око реализације тих пројекта, наводећи да су у питању три фискултурне сале у основним школама у Патковачи и Обарској и сала у градској Гимназији која у овој години слави 100 година постојања.

„Сигуран сам да ће Бијељина у наредном периоду имати максималну подршку Додика /као српског члана Предсједништва БиХ/, те предсједника Републике Српске /Жељке Цвијановић/ и свих институција Српске као и до сада“, рекао је Ћорић.

Састанак Додика са бијељинским руковдством СНСД одржан је у једном градском ресторану.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар