Вијести РС и матица

ДСС: Ако Србија нема ништа на КиМ, како се од тога може извући највише што се може

„КОЈИ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ САРАЂУЈУ СА СТРАНИМ СЛУЖБАМА И ЗАШТО СУ ЈОШ НА СЛОБОДИ?“

ДЕМОКРАТСКА странка Србије данас се предсједнику Србије Александру Вучићу обратила поводом његових оцјена и ставова о Косову и Метохији.

У обраћању ДСС се наводи и ово:

«Господине председниче,

Грађани су разочарани и збуњени. Више пута сте рекли, па и у монодрами поновили, да  „Србија данас на Косову нема ништа“, а истовремено и да се борите да „извучемо највише што можемо, а изгубимо најмање што морамо“. Грађанима није јасно како може да се од „ничега“ изгуби „најмање што мора“. Шта би то онда могло бити? Није јасно ни зашто би Србији неко нешто дао, а да ништа не добије за узврат…а како да добије нешто, ако Србија нема ништа?

Поновили сте, дозволите да кажемо – опасну бесмислицу, да „Резолуција 1244 СБ УН не помиње Србију, већ Савезну републику Југославију“. Председниче, да ли Ви то тврдите да се Резолуција не односи на Србију, да Србија није правна наследница СРЈ ? Да ли сте свесни шта говорите !?

Истакли сте да је Вама захваљујући током протеклих шест година сачуван мир у региону. Да ли сте хтели рећи да би било рата да Вас није било? Реците ко би са киме ратовао, ко би напао Србију? Да ли тиме тврдите да ће бити рата када одете са функције, а одлазак сте сами више пута наговестили?

Изјавили сте да наше службе имају податке да „неки политичари сарађују са страним службама“. Који политичари? Зашто су на слободи?

Најзад, и најважније. Док грађани чекају да изрекнете месецима најављивану садржину за Вас прихватљивог компромиса са косовским сецесионистима, реците оно што већ сада морате знати, па и знате: да ли по Вама било какво „болно компромисно решење“ може, сме да садржи обавезу Србије да прихвати, не омета, пријем Косова у Уједињене нације и промену граница Србије?

Уверени смо да је одговор потврдан. Разуверите нас лако – јасном изјавом», позвала је ДСС председника Србије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар