Вијести Странке

Говедарица стигао и до оптужбе да Додик „ради за хрватске интересе“

УОПШТЕ СЕ НЕ ПИТА: ДА ЛИ СУ МУСЛИМАНИ У РАТУ, КАДА СУ БИЛИ У БЛОКУ СА ЊИМА, РАДИЛИ ЗА ХРВАТЕ?

МИЛОРАД Додик, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, подржава политички програм ХДЗ БиХ по којем би БиХ била подијељена на четири територијалне јединице, рекао је Вукота Говедарица, кандидат Савеза за побједу за предсједника РС.

Он је рекао да нема проблем с ХДЗ-ом и његовим програмом, већ са предсједником РС за којег тврди да заступа хрватске интересе и пријети да РС изгуби дио територије.

Веома је опасно за српски народ, РС и њену позицију да Милорад Додик буде српски члан Предсједништва“, рекао је Говедарица.

Говедарица тврди да Додик има историју антисрпског“ дјеловања, помињући предају архивске грађе Јасеновца Хрватској.

Ако је могао продати или предати јасеновачку грађу, продаће или предати РС и зато позивам све разумне људе да схвате озбиљност ситуације“, рекао је Говедарица.

Говорећи о синоћњем нападу у Бањалуци, рекао је да се поново показало да безбједносна ситуација у РС није добра, а одговарајући на питање зашто је Игор Црнадак, министар спољних послова БиХ у Бањалуку позвао косовског министра Пацолија, рекао је да му је драго да он није дошао у Бањалуку, и да је то Додиков пријатељ.

Запитао се и зашто је МУП Српске издао пасош Елвису Кељмендију, за којег тврди да је међународни криминалац, а који је уточиште пронашао у РС.

На питање о прислушкивању Александра Вучића, предсједника Србије, рекао је да је то спин за које је давно доказано да се никад није десило и закључио да се ради о почетку прљаве кампање против Савеза за промјене.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Dodik-zastupa-hrvatske-interese/496169

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар