Вијести Свијет

Грабар Китаровић тврди да СОА није тајно снимала слованачке функционере и судије

ЗА СЕБЕ РЕКЛА ДА НИКАДА НЕ БИ ТРАЖИЛА ДА СЕ НЕКА ТЕМА ПОВУЧЕ ИЗ СЛОВЕНАЧКИХ МЕДИЈА

ПРЕДСЈЕДНИК Хрватске Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући наводно дјеловање хрватске обавјештајне службе СОА у Словенији, саопштила да је ријеч о замјени теза и о правосудном скандалу, а не обавјештајној проблематици.

„Чињеница је да је Словенија прекршила арбитражни споразум и тиме међународно право, а што је резултирало пропашћу арбитраже. Ријеч је о правосудном скандалу, а не о обавјештајној проблематици, те одбацујемо овај покушај замјене теза“, саопштено је из канцеларије предсједника Хрватске.

Китаровићева је навела да је о овоме сазнала из медија и да никада не би тражила да се нека тема повуче из словеначких медија.

Из Сигурносно-обавјештајне агенције /СОА/ одбацили су спорне наводе и оцијенили да је ријеч о наставку кампање појединих медија у БиХ којима се жељела компромитовати та служба и Хрватска „лажним оптужбама“ о регрутовању селефија за кријумчарење оружја у БиХ и незаконитом дјеловању СОА, преноси „Индекс“.

Словеначки премијер Марјан Шарец сазвао је за данас хитну сједницу словеначког Савјета за националну безбједност због наводног дјеловања хрватске обавјештајне службе СОА у Словенији.

Словеначка Поп ТВ јуче је објавила снимак којим, како тврди, доказује да је представник медијског сервиса „Штирија“ за Хрватску Иван Тољ покушао да спријечи објављивање њихове приче о умијешаности хрватских обавјештајаца у тајно снимање словеначких функционера и судија ради компромитовања арбитражног поступка и касније пресуде коју Загреб не жели да призна.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар