Вијести Свијет

Хиљаду учесника протеста у Подгорици поводом афере „Коверат“

ТРАЖИЛИ ОСТАВКЕ ДРЖАВНОГ ТУЖИОЦА ИВИЦЕ СТАНКОВИЋА И СПЕЦИЈАЛНОГ МИЛИВОЈА КАТНИЋА
  • Један од организатора протеста Јован ГАЈЕВИЋ: Имам 29 година колико је имао и актуелни црногорски предсједник Мило Ђукановић, када је дошао на власт. Немам дана радног стажа а завршио сам Економски факултет, исто као и Ђукановић, чак и с бољим просјеком. Да ли бисте ви грађани сада мене пустили да уђем у Владу и постанем премијер?

У ПОДГОРИЦИ је одржан протест незадовољних грађана, који је окупио око хиљаду учесника. Протестовали су због афере „Коверат“, која посљедњих дана потреса Црну Гору.

Под слоганима „Не бој се“ и „97000дупри се!“, учесници протеста шетали су Улицом Слободе, да би испред зграде Врховног државног тужилаштва остављали коверте на којима пише „1000 евра“.

Грађани су тражили оставке врховног државног тужиоца Ивице Станковића и специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Афера „Коверат“, на основу које је црногорско тужилаштво покренуло неколико поступака, односи се на бившег градоначелника Подгорице и актуелног секретара Предсједништва Црне Горе Славољуба Стијеповића, који је, како је објављено на снимцима, преузео коверат од бизнисмена Душка Кнежевића, у коме се наводно налазило 100.000 долара, уочи парламентарних избора 2016. године.

Од стране црногорског тужилаштва Стијеповић је јуче осумњичен за прање новца.

Јован Гајевић, један од организатора протеста, казао је да има 29 година, колико је имао и актуелни црногорски председник Мило Ђукановић, када је дошао на власт.

„Немам дана радног стажа и завршио сам Економски факултет, исто као и Ђукановић, чак и с бољим просјеком, што ми није било тешко. Да ли бисте ви грађани сада мене пустили да уђем у Владу и постанем премијер? Вероватно не би, али смо зато овима дозволили да владају 30 година, одлучују о нашим судбинама, нашој дјеци, унуцима, чак и о нашим чукунунуцима, с обзиром на јавни дуг Црне Горе“, казао је Гајевић.

Он је позвао на ново окупљање, које ће бити за двије седмице.

„Наш циљ је испуњен. Циљ је био да нас буде 97 и да имамо коверте од хиљаду евра. Симболика је јасна. Наредни протест је 16. фебруара. Задатак за све вас је да свако позове пар пријатеља и познаника, да нам се придруже“, рекао је Гајевић.

Протесту присуствовали су посланици опозиционог Демократског фронта, Демократске Црне Горе, чланови Грађанског покрета УРА. На протесту су се појавили и представници невладиног сектора.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар