Вијести Вјере

Иринеј и посланство СПЦ у Москви поводом деценије од устоличења патријарха Кирила

У ПАТРИЈАРХОВОЈ ПРАТЊИ СУ ЕПИСКОПИ ИРИНЕЈ И СТЕФАН И ВИТАЛИЈ ТАРАСЈОВ

ЊЕГОВА светост патријарх српски Иринеј допутовао је у Москву, гдје ће учествовати у свечаностима посвећеним 10 година од устоличења руског патријарха Кирила, саопштено је из Московске патријаршије.

На аеродрому Шереметјево патријарха српског и посланство СПЦ дочекали су представници Руске православне цркве – митрополит брјански и севски Александар, епископ росошански и острогожки Андреј, те представник српског патријарха при Московској патријаршији епископ моравички Антоније.

У руској делегацији за дочек били су и замјеник предсједника Одјељења за спољне црквене послове Московске патријаршије протојереј Николај Балашов.

У пратњи патријарха српског налазе се епископ бачки Иринеј, викар Београдске архиепископије епископ ремезијански Стефан, епископ мохачки Исихије, лични патријархов секретар Дејан Накић, секретар Бачке епархије протојереј Владан Симић, те настојник Подворја РПЦ у Београду протојереј Виталиј Тарасјев.

Патријарх српски Иринеј, који је допутовао у Москву на позив руског патријарха Кирила, боравиће у посјети Московској патријаршији до 3. фебруара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар