Vijesti Vjere

Irinej i poslanstvo SPC u Moskvi povodom decenije od ustoličenja patrijarha Kirila

U PATRIJARHOVOJ PRATNJI SU EPISKOPI IRINEJ I STEFAN I VITALIJ TARASJOV

NJEGOVA svetost patrijarh srpski Irinej doputovao je u Moskvu, gdje će učestvovati u svečanostima posvećenim 10 godina od ustoličenja ruskog patrijarha Kirila, saopšteno je iz Moskovske patrijaršije.

Na aerodromu Šeremetjevo patrijarha srpskog i poslanstvo SPC dočekali su predstavnici Ruske pravoslavne crkve – mitropolit brjanski i sevski Aleksandar, episkop rosošanski i ostrogožki Andrej, te predstavnik srpskog patrijarha pri Moskovskoj patrijaršiji episkop moravički Antonije.

U ruskoj delegaciji za doček bili su i zamjenik predsjednika Odjeljenja za spoljne crkvene poslove Moskovske patrijaršije protojerej Nikolaj Balašov.

U pratnji patrijarha srpskog nalaze se episkop bački Irinej, vikar Beogradske arhiepiskopije episkop remezijanski Stefan, episkop mohački Isihije, lični patrijarhov sekretar Dejan Nakić, sekretar Bačke eparhije protojerej Vladan Simić, te nastojnik Podvorja RPC u Beogradu protojerej Vitalij Tarasjev.

Patrijarh srpski Irinej, koji je doputovao u Moskvu na poziv ruskog patrijarha Kirila, boraviće u posjeti Moskovskoj patrijaršiji do 3. februara.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar