Вијести Свијет

Камион-бомба експлодирао поред министарства одбране у Кабулу

НАПАД ИЗВЕЛИ ТАЛИБАНИ, 68 РАЊЕНИХ – УСЛИЈЕДИЛА ПУЦЊАВА

АВГАНИСТАНСКЕ безбедносне снаге сукобиле су се данас са наоружаним талибанима, који су упали у зграду у Кабулу након што је камион са бомбама експлодирао у близини Министарства одбране, када је повријеђено 68 особа, саопштили су званичници.

Неколико сати након напада, у области, које су обезбјеђивале специјалне снаге, повремено се чула пуцњава и експлозије, преноси Ројтерс.

Одговорност за напад преузели су талибани.

Најмање тројица наоружаних мушкараца ушла су у зграду код Министарства одбране након експлозије, наводи безбједносни званичник владе.

„Наоружани нападачи ушли су у зграду и у сукобу су са авганистанским снагама послије снажне експлозије“, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Настрат Рахини.

Авганистански безбедносни званичници саопштили су да је камион експлодирао у близини одељења за инжењерство и логистику Министарства одбране.

Око 100 повређених је превезено у болницу, навео је портпарол Минситарства здравља Вахидулах Мајар, али за сада нема података о евентуелним жртвама.

Директор оближње приватне школе Ниматулах Хамдард рекао је да је повређено 35-оро деце.

Послије експлозије, изнад Кабула уздигао се облак дима, док су се прозори на оближњим зградама затресли.

Напади су услиједили у време када специјални мировни изасланик САД за Авганистан Залмај Халилзад одржава седми круг мировних преговора са талибанском групом у Катару, чији је циљ окончање 18-огодишњег рата у Авганистану.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар