Vijesti Svijet

Kamion-bomba eksplodirao pored ministarstva odbrane u Kabulu

NAPAD IZVELI TALIBANI, 68 RANJENIH – USLIJEDILA PUCNJAVA

AVGANISTANSKE bezbednosne snage sukobile su se danas sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane, kada je povrijeđeno 68 osoba, saopštili su zvaničnici.

Nekoliko sati nakon napada, u oblasti, koje su obezbjeđivale specijalne snage, povremeno se čula pucnjava i eksplozije, prenosi Rojters.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbrane nakon eksplozije, navodi bezbjednosni zvaničnik vlade.

„Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama poslije snažne eksplozije“, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nastrat Rahini.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini odeljenja za inženjerstvo i logistiku Ministarstva odbrane.

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Minsitarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventuelnim žrtvama.

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno 35-oro dece.

Poslije eksplozije, iznad Kabula uzdigao se oblak dima, dok su se prozori na obližnjim zgradama zatresli.

Napadi su uslijedili u vreme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje 18-ogodišnjeg rata u Avganistanu.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar