Вијести Федерација/БиХ

Кина поклонила БиХ шест респиратора и више хиљада заштитних маски

АНКИЦИ ГУДЕЉЕВИЋ ОПРЕМУ УРУЧИО КИНЕСКИ АМБАСАДОР ЂИ ПИНГ
  • Приликом примопредаје помоћи у дворишту зграде амбасаде Кине у БиХ, Ђи ПИНГ нагласио: „Кинески народ неће заборавити помоћ међународне заједнице кад нам је било најтеже, учинићемо све да помогнемо БиХ

АМБАСАДОР Кине у БиХ Ђи Пинг данас је у Сарајеву министру цивилних послова у Савјету министара Анкици Гудељевић уручио медицинску опрему коју је Кина донирала БиХ, а која се састоји од шест респиратора и више хиљада заштитних маски.

„Ово је почетак сарадње, прве количине које долазе. Биће још опреме, али не могу прецизирати о чему је ријеч. Од свих наших пријатеља тражимо помоћ, разговарамо о томе“, рекла је Гудељевићева новинарима.

Наводећи да је почетком априла потписан споразум о сарадњи БиХ и Кине, она је истакла да ће донирана опрема добро доћи у борби у БиХ против епидемије вируса корона.

„Разговарали смо и о размјени искустава са стручњацима из Кине путем видео-конференције“, додала је Гудељевићева.

Ђи је прецизирао да се потписани меморандум о разумијевању односи на сарадњу у области здравства и медицине.

„Данас је први контингент медицинске опреме стигао у Сарајево. Стигло је шест првих респиратора различитих модела и више хиљада маски“, рекао је Ђи.

Констатујући да то није велика количина, он је додао да то показује подршку Кине грађанима БиХ у борби против епидемије.

„Кинески народ неће заборавити помоћ међународне заједнице кад нам је било најтеже, учинићемо све да помогнемо БиХ“, поручио је Ђи.

Примопредаја помоћи извршена је у дворишту зграде Амбасаде Кине у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар