Вијести Скупштина РС

Клуб Бошњака тражи заштиту виталног националног интереса и поводом ребаланса буџета РС

ОСПОРАВАЈУ И ЕКСПРОПРИЈАЦИЈУ РАДИ ИЗГРАДЊЕ АУТОПУТА И ГАСОВОДА
  • Због умањења ставки које се односе на одрживи повратак, те грантове за бошњачка добротворна удружења и организације цивилних жртава рата
  • Клуб Бошњака у Вијећу народа у РС још прије епидемије коронавируса ставио је вето и на скупштинске закључке о усвајању Информације у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ

ВИЈЕЋЕ народа Републике Српске није постигло сагласност о питању заштите виталног националног интереса на ребаланс буџета РС за ову годину, који је покренуо Клуб Бошњака.

Вето бошњачког клуба биће предмет усаглашавања у Заједничкој комисији Вијећа народа и НС РС, што је наредни корак прије него што акти буду упућени Уставном суду РС на коначно одлучивање.

Наиме, овај клуб није одустао од стављања вета на ребаланс Буџета РС за ову годину, Информацију у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ и неколико других аката.

Михнет Окић, потпредсједавајући Вијећа народа, појаснио је за Фену да су ставили вето, јер су ребалансом умањене ставке које се односе на одрживи повратак, те грантови за бошњачка добротворна удружења и организације цивилних жртава рата.

Окић је указао да су нулирања средства за исплату отпремнина незаконито отпуштеним радницима Бошњацима на почетку рата у РС неприхватљива.

Клуб Бошњака у Вијећу народа у РС је још прије епидемије коронавируса ставио вето и на скупштинске закључке о усвајању Информације у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ. Бошњачки клуб покренуо је питање заштите виталног националог интереса и поводом одлуке о потврђивању Уредби са законском снагом о измјенама и допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аутопута Коридор Вц кроз РС и изградње дионице аутопута Бањалука – Добој.

Вето су ставили и на Одлуку о потврђивању Уредбе са законском снагом о допунама Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аутопута и гасовода дионице Вукосавље – Брчко и Брчко – Рача, па даље према Србији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар