Вијести Свијет

Кнежевић: Као могући атентатор на мене наведен је Фљорим Ејупи

„А ПРИЧА СЕ ДА ЈЕ ОН ЈЕДАН ОД ОСУМЊИЧЊНИХ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА“
  • „Комшија ми је саопштио да је његова супруга 16. маја око три сата послије поноћи у близини њихове породичне куће видјела непознато лице са силиконском маском које се чудно понашало, као да је истраживало терен, а да је недалеко од њега била још једна особа. Она је то лице фотографисала… Тек када сам ту фотографију објавио  добио позив на саслушање у Центру безбједности
  • Саслушавали су ме два сата на класичан, бирократски начин… Нагласио сам им да од њих очекујем само да мени, мом обезбјеђењу и мојој породици дозволе ношење ватреног оружја, а да ћемо наћи начин да се самоорганизујемо и да се одбранимо. У сваком случају, никога нећемо напасти први…“

ПОЛИТИЧКИ мотиви су искључиви разлог за атентат на мене, каже један од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић.

Због неповјерења у државне органе затражио је дозволу за ношење оружја.

Након што је Демократски фронт саопштио је да су из више извора добили информације да одређене криминалне структуре планирају акције којима би изазвале нестабилност у Црној Гори, објелодањено је да се та вијест односи на угрожавање живота Милана Кнежевића.

Оно што према његовим ријечима забрињава јесте чињеница да је полицији требало пет дана да га саслуша и поред упозорења на атентат од генералног конзулата Србије у Цириху.

Кнежевић сматра да су политички мотиви искључиви разлог за атентат, јер нема никакав криминални клан, није шверцер дроге, нафте нити цигарета.

„Не стојим иза некаквог убиства, крађе или приватизације. Ја сам опозициони посланик, предсједник једне парламентарне странке који јасно и бескомпромисно саопштава своје ставове. Једино ми остаје да закључим да искључиво мој политички ангажман може бити разлог, тим прије што сам већ 50 дана у кућном притвору осуђен на четири мјесеца због вербалног инцидента у холу Скупштине“, наглашава Кежевић.

У свјетлу цјелокупног притиска на његову породицу, он подсјећа да му је мајка била ухапшена 31. јануара, да му је демолирана породична кућа и да му је ухапшен чак и брат од стрица. Због тога, каже он, може само да закључи да је једино као средство борбе против њега у неким државним структурама остао управо – атентат.

Да се припрема атентат на њега, Кнежевић каже да је 15. маја сазнао из медија.

Као могућег егзекутора навели су извјесног Фљорима Ејупија о којем се прича да је један од осумњичених за убиство Оливера Ивановића.

„Неколико сати након добијања те информације чекао сам да се огласи полиција, Агенција за националну безбједност или Специјално државно тужилаштво, али њих није било. Вјеровао сам у ту могућност, јер знам кроз шта смо све прошли у претходне четири године, а посебно од кад су отпочели протести против Закона о слободи вјероисповјести,“ додаје он.

Да не би губили вријеме, његове колеге из одбора Андрија Мандић, Предраг Булатовић и Небојша Медојевић написали су писмо предсједнику Владе Душку Марковићу и упознали га са цијелим случајем. Ни то није дало никакав резултат.

У међувремену, Кнежевић каже да га је посјетио комшија и да му је саопштио да је његова супруга 16. маја око три сата послије поноћи у близини њихове породичне куће видјела непознато лице са силиконском маском које се чудно понашало, као да је истраживало терен, а да је недалеко од њега била још једна особа. Она је то лице фотографисала, а како је полиција и даље ћутала, Милан Кнежевић је ријешио да  објави фотографију 19. маја након чега је, коначно, добио позив на саслушање у Центар безбједности.

Додаје да су наредног дана „Новости“ објавиле депешу из амбасаде у Цириху о могућем атентату на њега и некој логистици која има везе са државним структурама у Црној Гори, те да је на тај начин заокружен ниво његових сазнања у вези са атентатом и свиме што би могло да проистекне послије евентуалног покушаја.

„Саслушавали су ме два сата на класичан, бирократски начин. Тражио сам да дођу челни људи полиције, Веселин Вељовић и Зоран Лазовић, како би се суочили са мном. Били су коректни, али сам им рекао да немам никакво повјерење у рад институција. Због тога сам нека сазнања подијелио једино са својом породицом. Нагласио сам им да од њих очекујем само да мени, мом обезбјеђењу и мојој породици дозволе ношење ватреног оружја, а да ћемо наћи начин да се самоорганизујемо и да се одбранимо. У сваком случају, никога нећемо напасти први, али смо јасно лоцирали политичке налогодавце уколико дође до атентата на мене“, објашњава Милан Кнежевић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар