Вијести Странке

Комшић: Кандидоваћу се за Предсједништво БиХ чак и ако Трамп и Путин буду против тога

ОМИЉЕНИ БОШЊАЧКИ ХРВАТ ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВ ЗАДАТАК ДА ЗАУСТАВИ ДРАГАНА ЧОВИЋА И ЊЕГОВУ ХДЗ

ПРЕДСЈЕДНИК Демократске фронте Жељко Комшић изјавио је да неће одустати од кандидатуре за члана Предсједништва БиХ и ако буде притиска међународне заједнице да то учини.

Он је поручио да неће одустати од кандидатуре „све и да се удруже Трамп и Путин и да додају Ким Џонг Уна“.

„Све да се удруже и Трамп и Путин. Па нек’ додају ту и Ким Џонг Уна, то се неће десити. Да се сви удруже, то се неће десити. Овдје се ради о томе у каквој ћемо ми земљи живјети. Одолићу сваком притиску“, истакао је Комшић у разговору за телевизију „Н1″.

Говорио је потом и о захтјевима односно приједлозима за измјене Изборног закона БиХ.

„Мислим да је главни политички задатак љевице у овом тренутку зауставити све што је везано за захтјеве ХНС-а и ХДЗ-а и Драгана Човића. То су захтјеви – формално за измјену Изборног закона, а у суштини за потпуну промјену чак и оваквог уставног уређења и то на један тихи, пузајући начин без промјена Устава кроз Изборни закон. Онај ко не види колико је то опасно и шта се заправо дешава и шта ће се још дешавати, тај једноставно није свјестан у каквом тренутку живи и он и Босна и Херцеговина“, рекао је он.

На питање како ће његова кандидатура допринијети рјешењу проблема Комшић одговара:

„Изборни закон се мора рјешавати у складу с оним што су међународне обавезе Босне и Херцеговине. Тако се рјешавају питања у Босни и Херцеговини. Како ће моја кандидатура допринијети? Тако што ћемо зауставити Драгана Човића и ХДЗ. Замислите шта би било да Човић није у Предсједништву“, додао је он.

(Н1)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар