Vijesti RS i matica

Kostićeva ostavka stigla u sva odeljenja Srpske akademije nauka i umetnosti

I TIBOR VARADI MEĐU AKADEMICIMA KOJI SMATRAJU DA JE NE TREBA PRIHVATITI

OSTAVKA predsjednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je danas sekretarima odjeljenja SANU, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Akademije.

Kostić je zamolio odjeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Sekretari će upoznati članove odjeljenja sa ponuđenom ostavkom, a odjeljenja će se na sastancima izjasniti u vezi sa tim.

Predsjednik SANU je juče na kraju Izborne skupštine najavio da će svim odjeljenjima ponuditi svoju ostavku na mjestu predsjednika Akademije.

Upravnik Biblioteke SANU akademik Miro Vuksanović je u izjavi Tanjugu rekao da je odluka predsjednika Kostića neočekivana i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.

Akademik Tibor Varadi kaže da se iskreno nada da će ostavka biti povučena, jer, kako je naglasio u izjavi medijima, smatra da je Kostić dao veliki doprinos razvoju Akademije.

Kostić nije želio ni juče ni danas da daje izjave medijima, ali je u više navrata ranije skretao pažnju na mali broj članova SANU, kao i na ugroženost Odeljenja društvenih nauka i Odeljenja likovne i muzičke umetnosti.

Odluka akademika Kostića epilog je jučerašnje Izborne skupštine na kojoj je od 26 kandidata primljeno samo 14, čime je broj povećan sa 128 na 142 člana.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar