Вијести

Лукач: Дезертер Говедарица увриједио и погинуле и преживјеле борце Гатачке бригаде

ПАНДУРЕВИЋ: ДОК НЕ ОТКРИЈЕ КО ЈЕ УБИО Д. ДРАГИИЧЕВИЋА – ЛУКАЧУ ЈЕ БОЉЕ ДА НЕ ИЗЛАЗИ ПРЕД ЈАВНОСТ

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да је предсједник СДС-а „Вукота Говедарица данашњим присуством освештању споменика припадницима Гатачке бригаде Војске Републике Српске увриједио гатачке јунаке који су животе положили за Републику Српску“.

„Говедарица је данас показао да нема ни образа ни части када се усудио стати пред споменик гатачким јунацима и погледати у очи преживјелим борцима Гатачке бригаде, а сви они знају да их је напустио и дезертирао када су његови вршњаци стали у строј те исте бригаде и храбро се борили за своју Херцеговину и Републику Српску“, истакао је Лукач.

Он је нагласио да је „Говедарица данас погазио свако морално начело у име предизборне кампање и политичких гласова и дошао их тражити тамо гдје издаја заувијек остаје и никад неће бити опроштена“.

„Мени лично је заувијек остала велика част што сам имао прилику да се борим за српски народ заједно са часним Херцеговцима и гатачким јунацима“, истакао је Лукач.

Поводом Дана Гатачке бригаде данас је у Гацку откривен споменик борцима из ове општине који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању Дана Гатачке бригаде присуствовали су члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и лидери СДС-а Вукота Говедарица и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Гатачка бригада симболично обиљежава 7. август као дан сјећања на дан када је та јединица 1992. године кренула на први борбени задатак.

На Изјаву Драгана Лукача упућену Вукоти Говедарици реаговала је Александра Пандуревић, потпредсједник СДС-а рекавши:

„Министре Лукач, зар Вас није срамота појавити се у јавности док не кажете ко је убио Давида Драгичевића? Да имате имало срама сакрили бисте се од свјетлости дана“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар