Вијести Федерација/БиХ

М. Тегелтија: Нека се политичари суздржавају поводом „случаја Драгичевић“

БАЊАЛУЧКО ОКРУЖНО ТУЖИЛАШТВО МОЖЕ ГА ЗБОГ ОДРЕЂЕНИХ ОКОЛНОСТИ ПРЕПУСТИТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

МИЛАН Тегелтија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ, је након данашњег састанка чланова Сталне комисије за ефикасност тужилаштава са Махмутом Швраком, главним тужиоцем Републичког јавног тужилаштва РС и Желимиром Лепиром, главним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Бањалука изјавио да су разговарали о раду и условима рада у тужилаштвима и случају Драгичевић“.

Тегелтија је рекао да ВСТС оцјењује непримјереним изјаве Милорада Додика, предсједавајућег Предсједништва БиХ о раду Тужилаштва.

Такође, апеловао је на све политичке актере да се суздрже од оцјена које могу довести у питање интегритет правосудних институција.

У Окружном јавном тужилаштву разматрају да предмет упуте на оцјену постојања надлежности на одређене околности Тужилаштву БиХ, како би оно преиспитало постојање надлежности за преузимање предмета у овом случају.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је јуче да је Окружно јавно тужилаштво Бањалука кључни субверзивни и антирепублички елеменат“ и главно мјесто кривице за све што се дешава у случају Драгичевић“, те да људи у тој правосудној институцији треба да буду смијењени и утврђена одговорност за њихово непоступање.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tegeltija-Apelujemo-na-sve-politicke-aktere-da-se-ne-mijesaju-u-rad-Tuzilastva/515631

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар