Вијести РС и матица

Мароко не крије да ће САД шиптарском „Косову“ помагати – увијек и у свему

НЕОСУЂЕНИ ЗЛОЧИНАЦ ХАРАДИНАЈ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ТО ЗА ПРИШТИНУ „ОД ЖИВОТНЕ ВАЖНОСТИ“

ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова – неосуђени ратни злочинац – Рамуш Харадинај оцијенио је данас да је подршка коју Приштини пружа Вашингтон у процесима либерализације виза, окончања дијалога са Србијом и приближавања ЕУ и НАТО, „од животне важности за Косово и његове грађане“.

Харадинај је током сусрета са замјеником помоћника америчког државног секретара Питом Мароком оцијенио да је Косово доказало ангажовање на превенцији и у борби против тероризма као и да ће наставити активности у тој области, саопштено је из његовог кабинета.

Наводећи да је Приштина опредијељена за одржив мир у земљи и у региону, Харадинај је затражио подршку САД за учлањење Косова у Интерпол оцењујући да би то помогло „не само Косову већ и региону и ЕУ у јачању безбједности“.

Он је изразио захвалност Сједињеним Америчким Државама на помоћи коју Вашингтон пружа Косову у како је рекао, „у свим етапама јачања државности“.

Мароко је позитивно оцијенио ангажовање Косова у борби против екстремизма и тероризма и истакао опредјељење Владе САД да помаже Косову у свим значајним процесима кроз које пролази.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар