Вијести Свијет

Медојевићу позлило – у затвору у Спужу штрајковао глађу

ФУНКЦИОНЕР ДФ СЛАВЕН РАДУНОВИЋ: „МЕДО. ДРЖИ СЕ, УЗ ТЕБЕ СМО“

ПОСЛАНИКУ Демократског фронта Небојши Медојевићу је позлило и из затвора је пребачен у Клинички центар, објавио је функционер ДФ Славен Радуновић на Фејсбуку.

„Управо смо обавијештени да се Небојши Медојевићу здравствено стање, као посљедица деветодневног штрајка глађу, значајно погоршало! Медо, држи се, уз тебе смо!“, написао је Радуновић.

Медојевић је штрајковао глађу у затвору гдје је од 30. новембра јер је на основу одлуке Вишег суда кажњен с укупно четири мјесеца затвора због одбијања да свједочи у два случаја.

Његови адвокати, међутим, тврде да је он дао исказ, али да се то што је рекао није свидјело Специјалном тужилаштву које је затражило да се ухапси.

Виши суд је у понједељак 3. децембра наложио да Медојевић проведе још два мјесеца у затвору, јер је одбио да свједочи у предмету поводом његових тврдњи из маја прошле године да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину код Цавтата 1991. и 1992. године.

Ову казну по закону Медојевић може издржати тек пошто му истекне претходна, због које је од 30. новембра у затвору, пошто је одбио да каже ко је припадник Агенције за националну безбједност (АНБ) који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоише узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају названом „Царине“.

Суд је затвор одредио и посланику ДФ Милану Кнежевићу који зато од 29. новембра не излази из зграде Скупштине Црне Горе.

Кнежевићу пријети затвор због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио да му за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар