Вијести Свијет

Мирнодопски састав војске Црне Горе – 2.368 војника и официра, а ратни – 5.159

ЈЕСТЕ ЛИ СЕ НАСМИЈАЛИ И ОДМАХ СЈЕТИЛИ ОНЕ ДЈЕЧИЈЕ ПЈЕСМИЦЕ: КАКАВ ЛАВ? СТРАШАН ЛАВ!

ВОЈСКА Црне Горе у мирнодопском саставу бројаће 2.368, а у ратном 5.159 људи, наводи се у Одлуци о организационо-формацијској структури и величини Војске коју је усвојила црногорска Влада.

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић рекао је након сједнице Владе да је реч о квалитетном документу који ће бити полазна основа за касније и територијално дефинисање јединица Војске.

Бошковић је навео да све то иде у прилог ономе што је Влада Црне Горе поставила за свој циљ прије двије године, када је формирана.

„То је да Војску направимо онаквом какву бисмо жељели да имамо, као једна мала и ефикасна држава. Дакле, Војску сходно потребама државе и њеним националним интересима с једне, а с друге стране уважавајући чињеницу да је Црна Гора 29. пуноправна чланица НАТО”, прецизирао је Бошковић.

Према његовим ријечима, ово је само почетак што се тиче реформе Војске.

„До средине наредне године створићемо услове да Војску још значајније подмладимо, а с друге стране и да је модернизујемо”, навео је Бошковић.

Он је додао да ће припадници Војске бити укључени у међународне мисије, као и за потребе цивилног становништва у Црној Гори.

С обзиром на бројно стање и наоружање, за нешто друго и није. Јер, располаже се 13 лаких хелокоптера „Газела“, са 12 совјетских хаубица Д-30, са 44 минибацача калибра 82 мм, са „зољама“ и „осама“ и пушкама „Хеклер/Кох“.

Наравно, и још понечим што је Милову војску не чини војном силом. Чак ни на размрвљеном ех-yu простору.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар