Вијести

Митровић: Хрвати немају право да славе „ослобађање Грахова, Гламоча и Дрвара“

„ПРОСЛАВЉАЊЕ БИЛО КАКВЕ `ПОБЈЕДЕ` МОЖЕ БИТИ САМО У ФУНКЦИЈИ ДАЉЕ ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА“
  • Недељко МИТРОВИЋ: „Мислим да осим вербалне осуде таквих догађаја треба предузети мјере да се таква обиљежавања спријече или да се у исто вријеме одржавају контрамитинзи Срба

ПРЕДСЈЕДНИК Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да треба предузети мјере да обиљежавање 24 године од „ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара“, на иницијативу ХДЗ-а БиХ, буде спријечено, јер је то увреда српских жртава.

„Апсурдно је да Хрвати могу и да размишљају о било каквим `ослобађањима ` на вјековним српским огњиштима, а познато је да су и за вријеме Другог свјетског рата чинили злочине над Србима на том подручју“, рекао је Митровић Срни.

Митровић је истакао да је то неприхваљиво и да не види разлог да Хрвати славе и обиљежавају било какве „побједе“ на том простору, чији мотив једино може бити наставак етничког чишћења и оно мало Срба који су се тамо вратили.

„Мислим да осим вербалне осуде таквих догађаја треба предузети мјере да се таква обиљежавања спријече или да се у исто вријеме одржавају контрамитинзи Срба“, закључио је Митровић.

Ливањски медији објавили су да је на 10. Изборној скупштини Кантоналног одбора ХДС-а БиХ Ливно усвојена иницијатива о обиљежавању 24 године од „ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара“, уз приједлог да то буде уз војне почасти и у присуству високих званичника 28. јула у Босанском Грахову, 29. јула у Гламочу и 13. септембра у Дрвару, гдје би требало да буде централни скуп.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар