Vijesti

Mitrović: Hrvati nemaju pravo da slave „oslobađanje Grahova, Glamoča i Drvara“

„PROSLAVLJANJE BILO KAKVE `POBJEDE` MOŽE BITI SAMO U FUNKCIJI DALJE ETNIČKOG ČIŠĆENJA“
  • Nedeljko MITROVIĆ: „Mislim da osim verbalne osude takvih događaja treba preduzeti mjere da se takva obilježavanja spriječe ili da se u isto vrijeme održavaju kontramitinzi Srba

PREDSJEDNIK Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da treba preduzeti mjere da obilježavanje 24 godine od „oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara“, na inicijativu HDZ-a BiH, bude spriječeno, jer je to uvreda srpskih žrtava.

„Apsurdno je da Hrvati mogu i da razmišljaju o bilo kakvim `oslobađanjima ` na vjekovnim srpskim ognjištima, a poznato je da su i za vrijeme Drugog svjetskog rata činili zločine nad Srbima na tom području“, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović je istakao da je to neprihvaljivo i da ne vidi razlog da Hrvati slave i obilježavaju bilo kakve „pobjede“ na tom prostoru, čiji motiv jedino može biti nastavak etničkog čišćenja i ono malo Srba koji su se tamo vratili.

„Mislim da osim verbalne osude takvih događaja treba preduzeti mjere da se takva obilježavanja spriječe ili da se u isto vrijeme održavaju kontramitinzi Srba“, zaključio je Mitrović.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDS-a BiH Livno usvojena inicijativa o obilježavanju 24 godine od „oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara“, uz prijedlog da to bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika 28. jula u Bosanskom Grahovu, 29. jula u Glamoču i 13. septembra u Drvaru, gdje bi trebalo da bude centralni skup.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar